Stockholm'de Rusya'ya Efrîn protestosu

Türk devleti ve ÖSO çetelerinin Kürt Halkına yönelik katliamlarına ortak olan Rusya, İsveç'in başkenti Stockholm'deki Büyükelçilik binası önünde yapılan bir eylemle protesto edildi.

Saat 16.00 sularında Rusya'nın Stockholm Büyükelçilik binası önünde toplanan bir grup Kürdistanlı, Türk devletinin Efrîn'deki katliamlarına onay veren ve destek olan Rus hükümetine tepki gösterdi.

Eylemciler, 1 saat süren eylem süresince “Faşist Erdoğan, Katil Putin”, “Çocuk katili Erdoğan”, “Çocuklarımızı öldürmeye son verin”, “Kanlı ellerinizi Efrîn'den çekin”, “Türk ordusu Efrîn'den defol”, “Biji YPG/YPJ”, “Kürdistan kanıyor, dış dünya suskun”, “Efrîn'le dayanışma” gibi Türk ve Rus Hükümetlerini kınayan ve Çağın Direnişine destek veren sloganlar attı.

Sivillere yönelik katliamları kınamak için Rus Büyükelçilik binası önüne üzerinde Türk devletinin katlettiği kadın ve çocukların resimlerinin bulunduğu bir tabut bıraktı.

Saat 17.00'de yürüyüşe geçen kitle yol boyunca Türk ve Rus hükümetlerini kınayan sloganlar attıktan sonra Fridhemsplan Metro istasyonu önünde eylemi sonlandırdı.