Stêrka Ciwan’ın yeni sayısı çıktı

Stêrka Ciwan Dergisi’nin Aralık 2022 sayısı “Varlık ve yokluk savaşında Apocu ruhla özgürlüğü elde edeceğiz” manşetiyle çıktı.

Kürt gençliğinin Avrupa’daki en uzun süreli yayınlarından biri olan Stêrka Ciwan Dergisi’nin 235’inci sayısı, “Varlık ve yokluk savaşında Apocu ruhla özgürlüğü elde edeceğiz“ manşetiyle çıktı.

Kürtçe, Türkçe, Almanca ve İngilizce dillerinde çıkan derginin Aralık sayısında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Yeni Doğuşları Savaşla Gerçekleştireceksiniz” başlıklı yazısı; gençliğin 2022 yılına dair siyasal ve örgütsel değerlendirmeleri;  Sefkan Kobanê’nin Kurdistan Özgürlük Hareketi’nde büyük bir emeğin sahibi olan komutan Şehit Rêzan Amed ile anılarını kaleme aldığı yazısı; Hêvîdar Pîrdoğan’ın “Varlık yokluk sürecinde öz savunma zaferi getirecektir“ başlıklı yazısı; PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan’ın gerillanın destansı savaşını konu alan yazısı yer alıyor.

Kürt halkının yürüttüğü varlık yokluk savaşına odaklanan dergide, ideolojiye, kültür ve sanata, tarihe dair birçok yazıyı da içeriğe taşıyor.   

Stêrka Ciwan Dergisi’ne https://open.spotify.com/show/0JZErTQOyhzbJMAR1bfgxv

ve https://www.youtube.com/@sterkaciwan üzerinden ulaşılabiliyor.