Berlin ve Saarbrücken'de Efrîn eylemi

Almanya'nın Başkenti Berlin'de bir grup Kürdistanlı, Almanya koalisyon hükümet ortağı SPD'nin Genel Merkez binasında Türk devletinin Efrîn işgalini protesto etti. Saarbrücken'de de eylem düzenlendi.

Kürdistanlı bir grup Almanya koalisyon hükümet ortağı SPD Genel Merkez binasında protesto eylemi yaptı. Türk devletinin Kürdistan'daki tüm katliamlarında Alman silahlarının kullanılmasına tepkili olan Kürdistanlılar SPD Genel Merkez binasında YPG/ YPJ ve PYD bayrakları açarak eylem yaptı.

"SPD destekliyor, Türkiye bombalıyor", "Alman panzerleri Efrin'den defol", Merkel destekliyor, Erdoğan öldürüyor" sloganları atılan eylemde konuşan, Berlin DKTM Eşbaşkanı Yeko Ardıl; SPD 'nin yıllardır Almanya'da hükümet ortağı bir parti olduğunu ve uygulanan tüm politikalarda fiilen yer aldığını belirterek, "Faşist Erdoğan ve Türk devleti  Alman silahları ve maddi desteği ile Efrin'de çocukları, kadınları katlediyor. Karl Marx, Roza Luxsemburg ve nice devrimcileri, bilim insanlarını yetiştiren Alman halkının Kürt halkına desteğini değerli buluyoruz. Bunun yanında; kendine sosyal demokratım diyen bir partinin sessizliğini ve tutumunu protesto ediyoruz" ifadelerini kullandı. Eylem sloganlarla sona erdi.

SAARBRÜCKEN

Almanya'nın Saarbrücken kentinde Türk devletinin işgaline tepki gösteren Kürdistanlılar, Efrîn direnişini sahiplenmek amacıyla bir miting düzenledi. Saat 18.00'da Europa galerinin önünde düzenlenilen eylemde Efrîn işgaline ilişkin çok sayıda bildiri dağıtıldı.

Eylemde, PYD Saarland adına konuşma yapan Zerdesht İsa Efrîn direnişinin halen devam ettiğini söyleyerek, direnişe Avrupa'da yaşayan Kürdistan halk olarak kesintisiz bir şekilde sahip çıkılması gerektigini söyledi. Alman hükümetinin silah ticaretine değinen DKTM eş başkanı Dilan Akdoğan ise, alman hükümetinin Efrîn işgaline karşı sessiz kalmasını eleştirdi. Eylem, "Bijî Serok Apo" ve "Bijî berxwedana Efrinê" sloganları ile son buldu.