Sosyalist gençlerin açlık grevi 2. gününde

Young Struggle’den sosyalist gençlerin 24 Ocak günü başlattığı açlık grevi, düzenlenen birçok aktivite ile ikinci gününü tamamladı.

Tecrit politikasına karşı ve siyasi tutsakların taleplerini sokaklara taşımak için, Türkiye ve Kurdistan’da tecride karşı süren eylemlere destek vermek amacıyla Young Struggle’den sosyalist gençlerin 24 Ocak günü Almanya’nın başkenti Berlin’de başlattığı açlık grevi, ikinci gününde.

Gençler, bugün Berlin Oranienplatz alanında Türk devletinin hapishanelerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tutsaklara yönelik tecrit ve hak gasplarına karşı içerde ve dışarda süren mücadeleye Avrupa’dan ses olmak için üç günlük açlık grevi eylemine başladıklarını ifade ederek, söz konusu politikalara karşı mücadelenin de her yerde büyütülmesi gerektiğini vurguladı.

Öğleden sonra ise Almanya Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu’na bağlı ATİF derneğini ziyaret eden sosyalistler, bir süre burada dernek sakinleriyle sohbet etti.

Akşam saatlerinde ise bir panel düzenlendi. Panelde, Türk devletinin kuruluşundan bu yana izlediği hapishaneler politikası ve tutsaklar üzerindeki baskılar ve devrimci tutsakları teslim almak için hapishanelerde yaptığı katliamlar dönemsel olarak anlatıldı. Katliam ve politikalara karşı devrimci hareketin içerde ve dışardaki tutum ve direnişinin de anlatıldığı panelde, devrimci tutsakların ağır bedellerle bu politikaları püskürttüğü vurgulandı.

Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecridi ve hapishanelerde 27 Ekim’den bu yana süren açlık grevlerini, dışarda süren dayanışma açlık grevlerini anlatan ve selamlayan panelist, ESP ve SGDF’li sosyalistlerin 23 Ocak’ta başlattıkları açlık grevini de selamladı.

Panelde, 1996-2011 yılları arasında tutsak olan ve 1996 Ölüm Orucu Direnişinde yer almış olan bir katılımcı da, o süreci ve yaşanan direnişi anlattı.

Katılımcıların soruları ve verilen cevaplarla devam eden panel, yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Eylemciler, açlık grevini yarın hava koşulları nedeniyle NAV-DEM lokalinde gerçekleştirecekleri bir basın toplantısıyla sonlandıracak.