Türk devletinin sivilleri katletmesi protesto ediliyor

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırılarında yaşanan sivil katliamları protesto etmek ve Efrîn direnişine destek olmak için Avusturya ve Almanya'da eylem düzenlendi.

Avusturya'nın Başkenti Viyana'da sömürgeci Türk Devlet'inin Efrîn'e yönelik işgal saldırıları ve Rusya'nın hava sahasını bu saldırılara açması Rusya Büyükelçiliği önünde protesto edildi. "Hava sahasını kapat", "Efrîn'deki işgal saldırılarını durdur" ve "Çocuk katili Erdoğan" pankartlarının taşındığı eylemde sık sık, "Katil Erdoğan", "Türk ordusu Efrîn'den defol", "Yaşasın Enternasyonal dayanışma" sloganları atıldı. Eylemde Rus Büyükelçiliği'ne Efrîn'de yaşanan sivil katliamlarla ilgili bir dosya verildi.

FREİBURG

Efrîn işgalini protesto etmek için Almanya'nın Freiburg kentinde Nuda Kadın Meclisi tarafından Alte Synagoge meydanında bir miting düzenlendi. Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve birçok Alman örgütünün de destek verdiği eylemde yüzlerce bildiri dağıtıldı. Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Kürdistan Solidarität Komitesi ve Freiburg Alevi Kültür Dergahı tarafından oluşturulan bir heyet ise, Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Andrea Kerstin ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Efrîn'e yönelik işgal girişiminin temel gündem maddesi olduğu görüşmede, son dönemlerde Alman polisinin Kürt kurum ve sembollerine yönelik yasakçı ve kriminalize etme girişimlerine de dikkat çekildi. Kerstin'in HDP Milletvekili Besime Konca'yı daha önceden partner milletvekili olarak belirlemesinden dolayı Konca'nın vekilliğinin düşürülmesi ve HDP'ye yönelik baskılarda görüşme konuları arasında yer aldı. Olumlu bir atmosferde gelişen görüşmede Kerstin'e konuyla ilgili hazırlanan bir dosya da sunuldu. Kerstin de Efrîn'e yönelik parlamentoda yaptıkları çalışmaları içeren bir dosyayı görüşme heyetine sundu.

STUTTGART

Efrîn'e işgal girişimi ve sivil katliamlar Almanya'nın Stuttgart şehrinde de protesto edildi. Stuttgart Êdî Bese Platformunun öncülüğünde bugün Türkiye’nin Stuttgart Konsolosluğu önünde eylem düzenlendi. Konsolosluğun önündeki Kerner Platz meydanında yapılan eylemde Êdî Bese platformu tarafından “Savaşı durdurun, Türkiye’ye silah göndermeyin, Efrîn’i savunun” yazılı büyük pankart açıldı. Eylemde kitle, "İşgalciler Kürdistan’dan defolun!", "Yaşasın Efrîn direnişimiz" sloganları atıldı. Êdî Bese platformu tarafından Efrîn'de yaşanan savaşa ilişkin bildiri okunduğu sırada konsolosluktan çekim yapılması dikkat çekti.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de de Kürdistanlıların Efrîn’e yönelik Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla eylemler aralıksız bir şekilde sürüyor. Alexanderplatz’da düzenlenen bilgilendirme çadırı ile Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları hakkında bilgilendirme yapıldı.

YPG flamalarının da açıldığı çadır eyleminde bildiriler de dağıtıldı.

ÅLBORG

Danimarka’nın Ålborg şehrinde Efrîn işgaline yönelik Türk devletinin işgal saldırıları Danimarka PYD adına düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi. Yürüyüş boyunca Türkiye’nin işgal saldırılarına karşı “Her yer Efrîn, her yer direniş” sloganları atıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarla ise saldırılara karşı sessizlik protesto edildi.