SETA birçok İsviçreli siyasetçiyi de hedef gösterdi

AKP rejiminin casus ağı gibi çalışan SETA, aralarında BM İnsan Hakları Konseyi Danışma Kurulu Üyesi Jean Ziegler’in de olduğu çok sayıda İsviçreli siyasetçiyi de hedef gösterdi.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmalar Vakfı (SETA) adlı kuruluş, “Avrupa’da PKK yapılanması” başlığıyla yayınladığı raporda, aralarında BM İnsan Hakları Konseyi Danışma Kurulu üyesi Jean Ziegler’in de bulunduğu birçok İsviçreli siyasetçiyi hedefe koydu.

Avrupa’daki Kürt örgütleri ve çalışanların doğrudan hedef gösterildiği raporun İsviçre bölümü SETA Avrupa Araştırmaları Direktörü Enes Bayraklı tarafından hazırlanmış. Raporda, Kürt sorununda demokratik çözüm ve barış isteyen birçok İsviçreli siyasetçiyi fişleniyor.

BM ÇALIŞANI HEDEF GÖSTERDİ

Hedef gösterilenler arasında en dikkat çeken isimlerden biri Latin Amerikalı devrimci lider Ernesto Che Guevara’nın yakın arkadaşı ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi Danışma Kurulu Üyesi olan İsviçre’nin önde gelen siyasetçilerinden Jean Ziegler oldu.

Ziegler’in 2017 yılında ANF’ye verdiği bir röportajındaki “CHE yaşasaydı PKK’nin yanında savaşırdı. PKK meşru ve legal bir özgürlük hareketidir” söylemini kaynak olarak kullanan SETA, Ziegler’i doğrudan hedef haline getirdi.

ANF’YE KONUŞAN HER SİYASETCİ HEDEF OLDU

Yasal statü altında İsviçre’de faaliyet yürüten Kürt kurumlarını, illegal bir yapılanma gibi gösterilen raporda, aynı zamanda Kürt sorununa duyarlı olan aralarında milletvekillerinin de olduğu çok sayıda İsviçreli siyasetçi de fişlendi.

İsviçreli Siyasetçilerin DAİŞ karşıtı düşüncelerini dile getirmesini bile bir suç unsuru olarak görülen raporda, Türkiye’ye insan hakları ihlali noktasında yapılan her eleştiri ise “Türkiye düşmanlığı” olarak nitelendirildi.

Raporda hedef haline getirilen İsviçreli siyasetçilerin bazıları şu şekilde:

Cenevre Eski Belediye Başkanı Remi Pagani

Sosyalist Parti (SP) Basel Kanton Milletvekili Mustafa Atıcı ve Edibe Gölgeli

İsviçre Af Örgütü Türkiye Masası Sorumlusu Maya Heuschmann

SP Ulusal Parlamento Milletvekilleri Hans Steffen, Marget Kiener Nellen, Claudia Friedl

SP Basel Kanton Başkanı Brigitte Hollinger