Rojava’ya saldırılar Biel’de protesto edildi

Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN, Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırılarını İsviçre’nin Biel kentinde protesto etti.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Tevgera Jinên Ciwanên Tekoşer üyeleri ve Kürt dostları, Rojava’ya saldırılarını protesto etmek için Biel tren istasyonu önünde bir araya geldi.

Kurdistan özgürlük mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşundan sonra TCŞ adına Özgür Roni bir konuşma yaptı.

Roni, “Rojava’da her zamanki gibi TC devletinin saldırılarına karşı gençler ve Rojava halkı görkemli bir direniş sergiliyor. Biz bu direnişe ses olacağız. Sonuna kadar da devam ettireceğiz” dedi.

Şehit Mahir Atakan Meclisi adına Ahmet Kaya yaptığı konuşmada “Ağır bir süreçten geçiyoruz. Düşmanımız elli kanlı ve vahşi bir düşmandır” diye belirtti.

Gerilla karşısında ağır darbe alan Türk devletinin, sivilleri hedef aldığını belirten Ahmet Kaya, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çekti.

Ahmet Kaya,  “Önderlik üzerindeki yapılan ağır tecridi kınıyoruz. Önder Apo’ya yapılan komplo ayına girmiş bulunmaktayız. Bu ay içerisinde Önder Apo’nun felsefesini tüm dünyaya yaymak için Köln’de büyük bir yürüyüş olacak. Bu yürüyüş tarihe geçmelidir. Kimse gelmemezlik yapmamalıdır” diye konuştu.