Rojava devrimi Sydney’de kutlandı

Avustralya’nın Sydney kentinde Rojava devriminin yıldönümü kutlandı. DKTM’nin organize ettiği kutlamaya siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve Kürdistanlılar ile dostları katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlamada Demokratik Kürt Toplum Federasyonu ile Demokratik Kürt Toplum Merkezi eşbaşkanları birer konuşma yaptı. Konuşmalarda Rojava devriminin dünya halkları için yeniden yeşeren bir umut olduğu belirtildi.

Avustralya Yeşiller Partisi Milletvekili Jaime Parker ise “Böylesi anlamlı bir günde sizinle bir arada olmak benim için gururdur. Rojava devrimini saygı ile selamlıyorum, bu devrimin mimarı Sayın Öcalan ve şehitlerin posterleri altında size hitap ediyorum. Benim için çok anlamlıdır. DAİŞ barbarlığına ve terörüne karşı bugün insanlığı koruyan YPG, YPJ gücüdür” dedi.

Türk devletinin Efrin’deki işgal ve soykırımlarını da kınayan Parker, bu uygulamaların bugün bütün Kürdistan’a yapılmak istendiğini de belirtti.

Avustralya’nın PKK’yi “terör” listesine almasına parti olarak karşı çıktıklarını, çıkmaya devam edeceklerini de dile getiren Parker, “PKK, bugün gerici DAİŞ barbarlığına karşı özgürlük mücadelesi veriyor ve Sayın Öcalan’ın bir an önce özgürlüğüne kavuşması gerekiyor” diye konuştu.

Sosyalist Birlik adına da yapılan konuşma ardından bir YPJ komutanı Skype üzerinden geceye katılanlara seslendi. Gecede Hozan Xanemir ve grubu sahne aldı.