Platinovski Kürt Kültür Otonomisi kuruldu

Platinovski Kürt Kültür Otonomisi bir konferansla kuruluşunu duyurdu. 

Rusya Federasyonu'nun Krasnodar kentine bağlı Platinovski’de Kürt Kültür Otonomisi bir konferansla kuruşunu duyurdu. Platinovski Kültür Sanat Evi’inde yapılan konferansa Karinovski ve Platinovski Belediyesi başkan yardımları ile Krasnodar kentinde faaliyet yürüten Kürt kurum temsilcileri de katıldı. 

'KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUMAK İÇİN ÖRGÜTLENELİM'

50 delegenin katılımıyla gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını Kürt Siyasetçi Adil Cotkar yaptı. Cotkar, “Kürtler bulundukları her yerde kendilerini örgütleyerek kültür ve geleneklerini korumalıdır” dedi. Rusya'da yaşayan Kürdistanlıların örgütlülüklerini güçlendirmek için bu tür oluşumlara gitmelerinin önemine değinen Cotkar, şunları söyledi:

"Rusya’nin birçok yerinde Kürtler kendilerini örgütleyerek örf ve adetlerini yaşatıyorlar. Rusya Anayasası farklı hakların kendini kendi geleneklerine göre örgütlemesine imkan tanıyor. Platinovski alanında yaşayan Kürdistanlılar da bir süredir kendilerini daha güçlü örgütlemek ve örgütlülüklerini kurumlaştırmak için bir çalışma yürütüyorlardı. Bugün Platinovski Kürt Kültür Otonomisi'nin kuruluş konferansı bu örgütlenmenin ilk resmi adımıdır. Burada yaşayan halkımız bu otonomiye sahip çıkarak kendi örgütlenmelerini daha güçlendirebilirler."

Daha sonra Karinovski Belediya Başkan Yardımcısı İgor Aleksyeviç ve Platinovski Belediye Bakan Yardımcısı Sergey Grigoriviç de birer konuşma yaparak, konferans delegasyonunu selamladı. 

KOMİTE VE SEÇİM

Konuşmaların ardından konferans örgütleme tartışmalarıyla devam etti. Konferansta Kültür Sanat, Gençlik, Kadın, Ekonomi ve Diplomasi komitesi olmak üzere beş komite oluşturuldu.

Konferans daha sonra seçim gündemiyle devam etti. Platinovski Kürt Kültür Otonomisi Eş Başkanlığına ise Tahirê Newroz ve Dilbera Mehmed seçilirken, iki başkan yardımcısından oluşan 33 kişilik Otonomi Meclisi seçildi.