Paris ve Rennes’te tecrit protestosu

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar ve dostları açlık grevi direnişlerine destek için miting yaptı. Rennes kentinde de kadınlar öncülüğünde bir yürüyüş düzenlendi.

Fransa Demokratik Kürt konseyi (CDK-F) ve Fransa Kürt kadın hareketi (TJK-F) çağrısıyla yapılan miting saat 15.00'de Republiqe Meydanı’nda yapıldı.

Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan'ın üzerinde uygulanan tecridin kaldırılması talebi ile Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi direnişçilerinin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar açan kitle sık sık "Hepimiz Leyla'yız", "Öcalan'a özgürlük" sloganları attı.

Halepçe ve Qamişlo katliamlarının kınandığı mitingde KCDK-E yürütme konseyi üyesi Murat Ceylan, Avrupa Alevi Federasyonu (FEDA) adına Pir Rıza Yağmur ve Fransa Kürt kadın hareketi temsilcisi Berivan Fırat kısa bir konuşma yaptı.

Leyla Güven şahsında tüm açlık grevi eylemcilerinin direnişinin selamlandığı konuşmalarda “Demirci Kavalardan, çağdaş Kava Mazlum Doğan'ın direniş ruhuyla baharı direniş baharı yapacağız. Açlık grevi eylemcilerinin sesi olmalıyız, bu temelde her an her yerde eylemsellik durumunda olarak tecridi kıralım” denildi.

Öcalan üzerinde uygulanan tecridi ve açlık grevleri ile ilgili yüzlerce bildirinin dağıtıldığı miting sloganlar ile son buldu.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de Zin Kadın Derneği ve Rennes Demokratik Toplum Merkezi öncülüğünde tecridi protesto etmek ve açlık grevi direnişçilerinin taleplerini sahiplenmek amacıyla eylem düzenlendi.

Colombia Meydanı’nda ir araya gelen kitle République Meydanı’na kadar “Hepimiz Leylayız”, “Öcalan’a özgürlük” ve “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” sloganları ile yürüdü. Yürüyüş esnasında tecrit ve açlık grevi bilgileri içeren bildirdiler dağıtılırken meydanda basın açıklaması ile yürüyüş sona erdi.