Paris’ten Strasbourg’a Uzun Yürüyüş üçüncü gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle Paris'te başlatılan Uzun Yürüyüş, üçüncü gününde Fransa'nın Lorient kentinde devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosunun yıldönümü öncesinde Paris’te Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan 25 günlük Uzun Yürüyüş'ün 3. gününde Lorient kentinde devam ediyor.

Yürüyüşçüler, eylem öncesinde Lorient'te bulunan Komünist Parti Merkezi'ni ziyaret ederek burada Komünist Parti Genel Sekreteri ve aynı zamanda tıp doktoru Boris Campos ile bir araya geldi. Campos, “Erdoğan rejiminin baskısı altındaki Kürt halkına ve özgürlük mücadelesine destek” verdi.

Uzun yürüyüşün ardından, 17 Şubat'ta Köln'de yapılacak büyük eyleme atıfta bulunan Campos, 1999'dan beri İmralı cezaevinde tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlık durumuna dikkat çekti.

Campos, bir doktor olarak izolasyonunun insan onuruna yapılan büyük bir saldırı olduğunu belirterek, "Eğer Türk devleti gerçekten barış istiyorsa, buna defalarca ateşkesi uygulayan kişiyi serbest bırakarak başlayabilir" dedi.

Toplantıda İşkenceyi Önleme Komitesi CPT'nin derhal harekete geçmesi için çağrıda bulunuldu.

Yürüyüş öncesinde belediye önünde toplanan eylemciler ve Kürt dostları birkaç açıklama yaptı. Özgürlükçü Komünist Birlik adına konuşan Eric Breizly, Kürt halkının özgürlük talebini desteklediklerini ve Abdullah Öcalan'a özgürlük talep ettiklerini belirtirken, Kürdistan için politik çözüm talep etti.

Daha sonra Lorient belediyesi önünde başlayan yürüyüş, Hennbont'a kadar sürdü.

Yürüyüş boyunca, Öcalan'ın özgürlüğü için slogan atan yürüyüşçüler, çevredeki Fransızları bilgilendirmek amacıyla hoparlörlerden açıklamalar yaptı.

25 gün sürecek ve finali 17 Şubat’ta Almanya’nın Köln kentinde yapılacak olan uzun yürüyüşün yarınki etabı (25 Ocak Perşembe) ise Fransa’nın Vannes kentinde gerçekleştirilecek.