Paris’te PKK’nin 44. yılı kutlandı

PKK’nin 44’üncü yılı dolayısıyla yapılan etkinlikte, “PKK, kadınların komutasında yeni yaşamı inşa etmeyi esas alan tek partidir; bu nedenle ‘Bijî PKK’ diyoruz” denildi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Mantes-la-Jolie banliyösünde PKK’nin 44’üncü kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir kutlama yapıldı.

Mantes-la-Jolie Kürt Toplum Merkezi’nin organize ettiği kutlama salonu, PKK’nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan ile şehit düşen yoldaşlarının posterleri, Kürt özgürlük güçlerine ait flamalar ve “Jin Jiyan Azadî” yazılı pankartla donatıldı.

Tüm Kürdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlamada konuşmalar yapıldı.

PKK’nin Kürt halkına ve Kurdistan coğrafyasına uygulanan zulme vahşete dur diyen cesur insanların partisi olduğu vurgulanan konuşmalarda, “Dünyanın en güzel insanlarının toplandığı bir özgürlük okulu olan PKK'ye terörist demek, yeryüzünün en büyük yalanı. PKK, kadınların komutasında yeni yaşamı inşa etmeyi esas alan tek partidir. Bunun için ‘Bijî PKK’ (Yaşasın PKK) diyoruz” vurgusu yapıldı.

Kutlamada sanatçılar Hozan Comert, Hozan Kawa, Bermal Çem, Meral Alkan ve Farqîn Azad sahne aldı. Kutlama boyunca zılgıtlar, halaylar eşliğinde “Bijî Serok  Apo” ve “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları atıldı.