Paris’te Kürtler, komplo, ihanet ve işgali kınadı

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Diyar Xerib’in hayatını kaybettiği, Türk devletine ait savaş uçaklarının düzenlediği saldırıyı da kınadı.

"İşgalciler, ihanetçiler, faşist Türk devleti, Kürdistan’dan defol" yazılı dövizlerin taşındığı eylemde bir konuşma yapan Drancy Demokratik Kürt Meclisi aktivistlerinden Mazlum Alçı, “Yerli-işbirlikçi ihanetle, buna ortak olan ve bu komploda yer alan KDP ve uzantılarını protesto ediyoruz. Bilindiği gibi, bugüne kadar Kürdistan’da defalarca Kürt halkını sindirip, yerinden yurdundan eden rejim, bugün de Efrîn’de olduğu gibi Güney Kürdistan’da da katliam ve oyunlarla Kürt halkını kendi yerinden-yurdundan ediyor. Köylerde, insanların arazilerine, hayvanlarına ve değerlerine yöneliyor. Bombalıyor, göç ettirtmeye çalışıyor. Bugün, Suriye’den gelen insanları hazmedemeyen rejim, bombaladığı yerlerdeki halkları da yerinden-yurdundan edip, oradaki istikrarı bozmak istiyor. Dolayısıyla, Kürt halkının duyarlı olması gerekiyor. Her gün, Kürdistan’da bombalanan ve Kürt halkının değerli insanlarını katleden bu sisteme karşı, bu katliamlara karşı her gün ayakta olmak gerekir” dedi.