Paris’te ‘Ecevit Piroğlu’ya özgürlük’ eylemi

Türkiye'ye iade kararıyla Sırbistan'da 18 aydır tutsak bulunan Türkiyeli devrimci Ecevit Piroğlu'nun karar duruşması öncesi Paris’te eylem düzenlendi.

Demokratik Güç Birliği (DGB) öncülüğünde “Ecevit Piroğlu serbest bırakılsın” Fransa’nın başkenti Paris’te eylem düzenlendi. Rojava ve Türkiye’de devrimci mücadele yürüten Ecevit Piroğlu, 18 aydan beridir Türkiye’ye iade talebiyle Sırbistan’da bir hapiste tutuluyor. Piroğlu’nun 18 Ocak'ta görülecek karar duruşması dolayısıyla Avrupa kentlerinde Türkiye’ye iade talebinin durdurulması ve serbest bırakılması için eylemler düzenleniyor.

Eylemde Fransızca bildiri okunup dağıtıldı. Açıklamada şunlar belirtildi: “Ecevit Piroğlu'nun iade davası siyasi bir davadır. Ecevit Piroğlu'nun temsil ettiği siyasi mücadele, Türkiye ve Kürdistan'daki milyonlarca yoksul ve mazlumun mücadelesidir. Bu nedenle Sırp hükümetinin yoldaşımızı iade etme kararı, bizimle ve özgürlük mücadelemizle dayanışma içinde olan milyonlarca Türk ve Kürt devrimcilerine ve tüm dünya halklarına karşı alınmış bir karardır. Bu davanın iki tarafı var; bir yanda dünyayı kana boğmaya çalışan cihatçı çetelerle işbirliği yapan diktatör Erdoğan, diğer yanda DAİŞ'e karşı mücadeleye katılan ve özgürlük mücadelesi veren Ecevit Piroğlu var. Ecevit Piroğlu'nun dostları ve yoldaşları olarak Sırp hükümetini Erdoğan diktatörlüğüyle işbirliği yapmamaya, iadeye karşı ses çıkarmaya ve Piroğlu'nu serbest bırakmaya çağırıyoruz. Tüm demokratları Piroğlu’nun özgürlüğüne destek vermeye ve harekete geçmeye çağırıyoruz” denildi.

 Eylem “Ecevit Piroğlu'na özgürlük!” sloganları ile sona erdi.