Binler Paris Katliamı'nı protesto etti: Diz çökmedik, çökmeyeceğiz

Paris Katliamı'nı protesto etmek amacıyla binler, Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi önünden Kürt Enformasyon Bürosu'na yürüdü. Burada yapılan konuşmalarda, "Başımıza sıkanlara yanıtımızdır; diz çökmedik, çökmeyeceğiz" denildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te KCK Yürütme Konseyi Üyesi Emine Kara (Evîn Goyî), sürgündeki Müzisyen Mîr Perwer (M. Şirin Aydın) ile Abdurrahman Kızıl’ın katledilmesini protesto için binlerce kişi, Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi önünden yürüyüşe başladı.  Kurdistanlılar ve dostları birinci katliamın gerçekleştiği Gare Nord'daki Kürt Enformasyon Bürosu'na kadar yürüdü.

 Kortejin en önünde Paris katliamlarında şehit düşenlerin fotoğraflarını taşıyan aileler, ardından da TEV ÇAND üyeleri yer aldı. Eylemciler sık sık "Şehîd namirin", Bijî Serok Apo" ve Jin Jiyan Azadî sloganları attı.

'SADECE IRKÇI TEMELDE DEĞERLENDİRMEYİ REDDEDİYORUZ'

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Diplomasi Sözcüsü Agit Polat, Kürt Enformasyon Bürosu önünde ulaşan halka hitap etti.  Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a seslenen Polat, "Bu topraklarda yeni katliam yaşanması istenmiyorsa önce 9 Ocak'taki katliam aydınlatılmalı. Bir ülkenin cumhurbaşkanının birincil görevi budur. Dosya üzerindeki gizlilik kararı da kaldırılmalı" dedi.

Polat, bugünkü savcılık açıklamasına da değinerek, "Sadece ırkçı temelde değerlendirme yapılmasını kabul etmiyoruz" dedi.

'DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ'

Fransa Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) adına da Berivan Fırat konuştu. Fırat, "Dünkü katliamı aydınlatsaydınız bugün Evîn'i, Mîr'i, Abdurrahman'ı kaybetmeyecektik" dedi.
Fırat, "Başımıza sıkanlara yanıtımızdır; diz çökmedik, çökmeyeceğiz" mesajını da verdi.

Yoğun yağmur altındaki eyleme TEV-ÇAND sanatçıları da Mîr Perwer'in bağlamasıyla eşlik etti.

Yürüyüşte, yarın dernek binası önünden Adalet Bakanlığı önüne yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulunuldu.