Paris Katliamı faili yeniden gözaltına alındı

Fransa’nın başkenti Paris’te üç Kürt aktivisti katleden saldırgan yeniden gözaltına alındı.

Paris’te 23 Aralık günü Kürt Kültür Merkezi ve iki Kürt işyerine silahlı saldırıda bulunarak üç Kürt aktivisti katleden ve üçünü yaralayan 69 yaşındaki saldırgan William M., sağlık gerekçesiyle psikiyatri kliniğine kaldırıldıktan sonra yeniden gözaltına alındı.

Emniyete bağlı klinikte katilin gözaltına alınmaya uygun olduğuna karar verildi ve saat 16.25 itibarıyla yeniden gözaltına alındı. Gözaltı süresinin pazartesi sabahına kadar sürebileceği bildirildi. 

Kürt Kültür Merkezi, karşısındaki bir Kürt restoranı ve biraz ilerisindeki Kürt kuaför salonuna saldıran 69 yaşındaki katil William M., silahıyla birlikte yakalandıktan sonra gözaltına alınmıştı.

Paris Savcılığı, katliamdan bir gün sonra; 24 Aralık günü saldırgan hakkındaki gözaltı kararını kaldırmıştı. Savcılık, katilin sağlık durumunu gerekçe göstererek Paris Emniyet Müdürlüğü Psikiyatri Hastanesi’ne kaldırıldığını bildirmiş, "Bugün öğleden sonra zanlıyı muayene eden doktor, ilgili kişinin sağlık durumunun gözaltı tedbirine uygun olmadığını beyan etmiştir" denilmişti.