Paris banliyösünde Türk işgali ve işbirlikçiliğe karşı yürüyüş

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı Fransa’nın başkenti Paris’in Villeneuve-Saint-Georges banliyösünde bir miting düzenlendi. Mitingde, KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerib anıldı.

Cuma günü Villeneuve-Saint-Georges banliyösünde Güney Kürdistan’a yönelik işgal ve saldırıların protesto edildiği bir miting düzenlendi.

Mitingde "İşgalciler, ihanetçiler, faşist Türk Devleti, Kürdistan’dan defol" yazılı dövizi taşıyan Kürt eylemciler, “Kahrolsun faşist Türk rejimi”, “Öcalan’a özgürlük”, “Şehitler ölümsüzdür”, “Kahrolsun Erdoğan” ve “Kürdistan’a siyasal çözüm” sloganlarını attı.

Mitingde, Kürdistan özgürlük şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşsözcülerinden Necmettin Demiralp, KDP işbirliğiyle yapılan işgal ve komployu kınadı.

Demiralp, “Bugün burada, ne yazık ki; Kürdün kendine ihanetini protesto etmek için bulunuyoruz. Çok acıdır ki; Kürdistan’ın tarihi ihanetlerle doludur. Med İmparatorluğu’ndan günümüze kadar, Kürt hep kendine ihanet etmiş ve ihaneti de belirleyici olmuştur. Yenilgilerin tek sebebi ihanettir. Bu ihanetin bugüne kadar sürdürülmesi ve sökülüp atılmaması da, Güney Kürdistan’da şekillenen örgütlendirilmiş, partileşmiş, uluslararası ayağı olan bir kurumsallaşmadan kaynaklıdır” dedi.

5 Temmuz’da hava saldırısında hayatını kaybeden Xerib’e ilişkin de konuşan Demiralp, “Devrimci yoldaşımız Şehid Diyar Xerib ulusal hareketin temel harcı olan birleştirici bir insan ve sosyalist bir kişilik iken, işbirlikçi ihanetin Türk devletiyle olan bağı ve istihbaratı sonucu, iki arkadaşıyla birlikte Güney Kürdistan’da katledilmiştir” diye konuştu.

Şu anda fiili olarak Güney Kürdistan topraklarının Türk Devleti’nin işgali altında olduğunun altını çizen Demiralp, “Yine de PKK’yi suçluyorlar. Bu kadar ahlaksızlık, bu kadar ihanet, dünya tarihinde belki de hiç görülmemiştir. Sömürgeci güçlere karşı savaşacaksın, yiğit evlatlarının kanı dökülecek ve seni suçlayacaklar! Çünkü, faşist egemen güçler, bu iktidarın ayakta kalmasını istiyor. Ve Kürdistan’ı orada otuz yıldır bir aile yönetiyor” ifadelerini kullandı.

Xerib’e yönelik komploda parmağı bulunanlara da seslenen Demiralp sözlerini şöyle tamamladı: “Kim sizi desteklerse desteklesin, dünyanın hangi sömürgeci gücü olursa olsun, Başkan Apo’nun ortaya koyduğu felsefe yenilmezdir. Bu çelikten bir iradedir. Ve zafere kadar savaşacağız. Kahrolsun ihanet.”

Mitingde aynı zamanda, işgal, komplo ve Xerib ve arkadaşlarının şehadeti üzerine hazırlanmış bildiri okunup dağıtıldı.

BORDEAUX’DA EYLEM

Fransa’nın Bordeaux kentinde de binlerce kişinin katıldığı bir açık hava tiyatrosu sırasında Türk işgalciliği ve işbirlikçiliğe karşı protesto eylemi yapıldı. Eylemde Comedie meydanındaki kalabalığa bildiriler dağıtıldı.