Paris Şehitleri Halle'de anıldı: Acılarımızı güce dönüştüreceğiz

Şehitleri anmak ve katliamı protesto etmek üzere bir araya gelen halka hitaben konuşan Mîr Perwer’in akrabası Faysal Çetin, “Acımızı düşmana karşı kine ve nefrete; güce dönüştüreceğiz” dedi.

Almanya'nın Halle şehrinde Fransa'nın başkenti Paris'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez, Emine Kara, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl için anma etkinliği düzenlendi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) çağrısı üzerine enternasyonallerin öncülüğünde Halle'nin Steintor meydanında bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, Paris katliamlarını protesto etti, şehitleri andı.

Kurdistan şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından Women Defend Rojava, CENÎ ve sol grupların açıklamaları okundu. Açıklamalarda, “9 Ocak 2013 tarihinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, Türk gizli istihbarat servisi MİT tarafından katledildi. Katliamın 10. yılına denk getirilen 23 Aralık 2022 Paris Katliamı’nın , 9 Ocak Katliamı’nın devamı olduğu apaçık ortadadır. Kürt Özgürlük Savaşçısı Emine Kara, kendinden önceki üç devrimci gibi otuz yılı aşkın süredir kadınlar için önemli mücadele veriyordu. Bu nedenden dolayı 9 Ocak'ta dünyada katledilen tüm kadınların sesi olmalıyız. İran'da, Kurdistan'da, Belucistan'da, Afganistan'da, Abya Yala'da, Tigray'da, Sudan'da ve dünyadaki bütün ayaklanmalar birbirinden ayrı değildir. Kadınların direnişleri etrafında kenetlenmeliyiz” denildi.

TJK-E adına bir konuşma yapan Safiye Erol ise, “Kürtler ve dostları olarak derin üzüntü içerisindeyiz. Bundan 10 sene evvel 3 kadın devrimci Paris'te katledildi. Bu katliamı yapanlardan hesap sorulmadığı için İkinci Paris Katliamı gerçekleşti. Katliamı gerçekleştirenlerin zihniyetinin DAİŞ’inkiyle aynı olduğu apaçıktır. Evîn Goyî) Rojava’da DAİŞ zihniyetine karşı mücadele yürütmüş, akabinde Paris'e gelip katledilmiştir. Bunun için, kadın katliamları karşısında bütün dünya kadınları olarak mücadele etmeliyiz” dedi.

Faysal Çetin de 23 Aralık’ta katledilen Mîr Perwer’in ailesi adına bir konuşma yaptı. Mîr Perwer'in annesinin, şehitlerini sahiplenen herkese selamlarını ileten mesajını aktaran Çetin, “Düşmana inat ağlamayacağım, ağlayıp da içimi rahatlatmaya hakkımın olmadığını düşünüyorum. Acılarımızla yaşamayı öğreneceğiz. Acımızı düşmana karşı kin ve nefrete dönüştüreceğiz. Zira bizi bir araya getiren ve birleştiren çektiğimiz acıdır. Acılarımızı güce dönüştüreceğiz” dedi.