Nina Ahmedi yaşamını yitirdi

Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşayan ve çeşitli çalışma sahalarında uzun bir süre Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne hizmet etmiş olan Nina Ahmedi, bugün yaşamını yitirdi.

Kürt özgür basını başta olmak üzere Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin çeşitli alanlarında görev almış, Kürt halkına hizmet etmiş olan Nina Ahmedi, üç yıldır mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşerek bugün yaşamını yitirdi.

Ailesi ve dostları bugün Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde taziyeleri kabul ediyor.

Kürt halkının ve kadınlarının özgürlüğünü yaşamının merkezine koyan ve uzun yıllar boyunca Kürdistan özgürlük mücadelesine hizmet eden Nina Ahmedi nefesinin son anına kadar da mücadelesini sürdürdü.

Üç yıl önce rahim kanserine yakalanan ve doktorların “yaşamaz” dediği Nina Ahmedi, üç yıl boyunca hem tedavisini hem de çalışmalarını sürdürdü.

“Yaşam nasıl insanlar için ise ölüm de insanlar için var olan bir gerçekliktir” diyen Ahmedi en büyük üzüntüsünün ise, şehitler başta olmak üzere Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a layıkı ile hizmet edememişliği olduğunu dile getiriyordu.

Nina Ahmedi 27 Mart 2017’de yapılan Viyana DKTM kongresinde ise verdiği hizmetlerinden dolayı onursal üye seçilmişti.

20 yıldır yürüttüğü çalışmalarda ve mücadelede verdiği azimden dolayı yine rahatsızlığına rağmen kendi mücadelesinde gösterdiği iradi duruş nedeniyle onursal üye seçilmişti.