NAV-DEM: Newroz 17 Mart’ta Hannover’de kutlanacak

NAV-DEM: Newroz, daha önce planlanıp duyurulduğu gibi 17 Mart 2018 tarihinde ve Hannover'da kutlanacaktır. Kürtlerin en büyük ulusal bayramı olan Newroz kutlamasına, başta Kürt halkı o gün işe gitmeyerek, kapısını kilitleyip ailece katılmalıdır.

NAV-DEM, Almanya'nın Hannover kentinde yapılacak merkezi Newroz için bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Daha önce 2018 Merkezi Newroz Bayramı'nın Hannover'da kutlanacağını halkımıza duyurmuştuk!

Yaklaşık iki hafta önce Hannover'da kutlanacak olan Newroz ile ilgili sosyal medya ve bazı yayın organlarında negatif ve spekülatif haberler çıkmıştı.

Hannover'deki devlet yetkilileriyle yapılan görüşmelerden sonra Newroz ile ilgili tartışmalı bazı teknik konular netleşti ve son nokta konuldu.

Newroz, daha önce planlanıp duyurulduğu gibi 17 Mart 2018 tarihinde ve Hannover'da kutlanacaktır.

Kürtlerin en büyük ulusal bayramı olan Newroz kutlamasına, başta Kürt halkı o gün işe gitmeyerek, kapısını kilitleyip ailece katılmalıdır.

Tüm bölgelerden Newroz'a gelecek kişiler Efrîn ile ilgili bayrak, pankart, karikatür, sanatsal resimleri beraberinde getirmelidir. Özellikle sanatçılar Efrîn ile ilgili tablolar yapabilirler.

Asuri-Süryani, Alevi, Êzidî ve diğer demokrasi, özgürlük ve barıştan yana olan tüm halkları Newroz'un kutlanacağı meydana katılmaya çağırıyoruz. Hep beraber yüz binlerle, hatta milyonu bulan halk tarafından Efrîn direnişini selamlayıp tüm dünyaya en yüksek bir sesle haykıralım.

Newroz programı ile ilgili gerek 16 Mart 2018 tarihinde tutulan salonda yapılacak resepsiyon, gerekse diğer bütün konuların ayrıntılarını daha geniş bir şekilde halkımızla paylaşacağız."