Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

NAV-DEM, Efrîn için Brüksel'e çağırdı

NAV-DEM, Efrîn'e dönük soykırımcı saldırılardan uluslararası çevrelerin de sorumlu olduğuna dikkat çekerek, yarın Efrîn için Brüksel'e çağırdı. 

Yazılı açıklama yapan Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM), 27 Mart'ta Efrîn'in direniş ruhuyla Brüksel yürüyüşüne katılım çağrısı yaptı.

Açıklamada, Türk devletinin NATO ve uluslararası güçlerin gözetiminde, DAİŞ, El Nusra, ÖSO barbar çeteleriyle Efrîn'de soykırımcı işgal saldırısı yaptığına dikkat çekildi. Saldırılarda NATO başta olmak üzere  BM, Avrupa Birliği, ABD ve sessiz kalan uluslararası kurum ve güçlerin, en az Türkiye ve Rusya kadar bu kirli savaşın ortağı olduklarına vurgu yapıldı.

'TÜRK ORDUSU KADAR SUÇLULAR...'

"Türk devleti ve çeteleri Efrîn ve köylerinde kalan sivil halka karşı da uluslararası hukukla bağdaşmayan insanlık suçları işleyerek etnik temizlik yapmaktadır" diye ifade edilen açıklamada, "Gerçekleştirdikleri  bu talan ve vahşetten hiç kuşkusuz bir biçimde NATO da sorumludur. Çünkü kullanılan araçlar, silah ve bombardıman uçakları NATO’ya aittir. Bu nedenle  sorumluluğu altında gelişen bu katliam ve işgalde NATO da en az Türk ordusu kadar  suçludur" denildi.

'YAPTIRIM UYGULANSIN'

NAV-DEM, şunları da kaydetti:

"Bugüne kadar Türkler tarafından Kürtler üzerinde uluslararası güçler gözetiminde birçok katliam gerçekleşti. Bunun için NATO başta olmak üzere  BM, Avrupa Birliği, AK, ABD, uluslararası kurumlar ve ilgili güçleri işgali sonlandırmak için harekete geçmeye ve Türk devletine yaptırım uygulamaya çağırıyoruz.

'DİRENİŞ SESİNİ HAYKIRALIM'

NAV-DEM olarak bu katliam ve işgali kınamak ve Efrîn halkının sesi olmak için başta üye ve yöneticilerimiz olmak üzere dört parçadaki Kürdistanlı kurumları, örgütleri, Türkiyeli devrimcileri, demokratları, Asuriler-Süryanileri, Ermenileri, Alevileri, Êzidîleri, Müslümanları Efrîn’de yapılan soykırımı durdurun demek için 27 Mart’ta Brüksel’de NATO’nun önünde yapılacak olan Avrupa merkezi yürüyüş ve mitingine Efrîn direniş ruhu ile güçlü katılım sağlamaya ve direniş sesini haykırmaya çağırıyoruz."