NAV-DEM'den Hannover Newrozu için bilgilendirme ve çağrı

NAV-DEM, yarın Hannover'de düzenlenecek büyük merkezi Newroz için bilgilendirme ve çağrıda bulundu.

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezleri (NAV-DEM), Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenecek Newroz'a ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, AKP-MHP ile DAİŞ ve El-Nusra çetelerinin ittifak yaparak Efrîn'de katliamlar düzenlediği bir dönemde Newroz'a girildiğine dikkat çekildi. Kürt halkı ve dostlarının bu topyekûn saldırılara karşı seferberlik ruhuyla direnişini büyütmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, "Dört parçadan Kürdistan halkımız, sürdürdüğü onurlu ve heybetli direnişiyle bu planları altüst edecektir. Kürt halkı sömürgeciler ve işgalciler karşısında diz çökmeyeceğini dosta düşmana, herkese gösterecektir" denildi.

'EFRÎN DİRENİŞİ KAZANIMLAR SAĞLAYACAK'

"Efrîn direnişi AKP-MHP’nin soykırım planlarını bozmanın da ötesinde, büyük kazanımları da beraberinde getirecektir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "Efrîn, YPG-YPJ militanlarının yürüttüğü şanlı ve onurlu direnişle zaferi kazanacaktır" diye belirtildi.

'ARA VERMEDEN EYLEMDE OLMALIYIZ'

Avrupa'daki Kürtlerin ulusal birlik ruhuyla isyana kalkmasını isteyen NAV-DEM, Efrîn eylemlerinin uluslararası alanda pozitif etkilerinin olduğunu ifade ederken, "Avrupa, Amerika, Rusya ve diğer ülkeleri harekete geçirmemiz için, çeşitli eylem ve etkinliklerimizi hiç ara vermeden etkili bir şekilde daha sık ve daha güçlü sürdürmeliyiz "dedi.

Açıklamada, "Büyük komutan Çîyager’in ifadesiyle, muhteşem bir direniş geliştirme zamanıdır. 2018 yılı Newroz'u, hepimizin önüne böyle bir tarihi direnme sorumluluğu ve görevi koymuş bulunmaktadır" denildi.

HALEPÇE

Yıl dönümü vesilesiyle Halepçe Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin de anıldığı açıklamada, "16 Mart 1988 tarihinde Baas rejimi, Saddam diktatörlüğü ile günümüzde de Efrîn’e işgal saldırısını düzenleyen AKP-MHP faşizminin, Erdoğan diktatörlüğünün arasında hiçbir farkı yoktur" diye belirtildi.

BİLGİ VE ÇAĞRILAR

Açıklamada, Newroz kutlamasına ilişkin şu bilgiler verildi:

"Hannover'daki merkezi büyük Newroz'a Kuzey, Rojava, Güney, Doğu Kürdistan'dan DTK, HDK, HDP, PYD temsilcileri ve farklı sürpriz konuklar katılacaklardır. Ayrıca başta Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere, Alman siyasi Parti ve fraksiyon başkanları ile Kürt ve Türkiyeli demokratik kurum temsilcileri de Newroz'a davet edilmiştır.

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezleri (NAV-DEM), Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) ve gençlik hareketi başta olmak üzere, Kürdistan İslam Toplumu Federasyonu (F-CİK), Kürdistan Êzidî Birliği Merkezi (NAV-YÊK), Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Rojava, Rojhılat, Edi Besse Platformu, Efrîn Direniş Platformu ve tüm kurumlar, 17 Mart'ta Hannover'da yapılacak merkezi Newroz'un, dönemin ruhuna yakışır, yüz binlerin katılımıyla kutlanması için seferber olmalıdır.

Almanya'nın Hannover kentinde 17 Mart'ta yapacağımız merkezi büyük Newroz'a, herkes ailece katılmayı esas alarak kendilerini hazırlamalı; genç, yaşlı, kadın ve çocuk herkes ulusal kıyafetleriyle Newroz alanında olmalı.

Information standı kurmak isteyen kurumların Newroz Komitesine müracaat etmesi gerekmektedir.

TOPLANMA ALANLARINDA DEĞİŞİKLİK

Hannover'de merkezi olarak kutlanacak olan Newroz'un toplanma alanları ile ilgili değişiklik oldu. Buna göre yeni toplanma adresleri şöyle:

Newroz iki koldan yürüyüş biçiminde olacak.

1. Kırmızı Kol: (Fösse Str. (Küchengarten) 30351 Hannover Saat 9:30'da başlayacaktır. (Kuzey Almanya katılacak)

2.Yeşil Kol: (Am Schützenplatz) 30169 Hannover saat 09.30’da başlayacaktır. (Güney ve NRW katılacak)

3- Otobüslerin kitleyi bıraktıktan sonra gideceği yerin adresi: Friedrich-Wilhelm-Frickeweg."