NAV-DEM: 8 Nisan'da kongremizde gücümüzü gösterelim

NAV-DEM, 8 Nisan'da düzenleyeceği kongrede Kürt halkının birliğini ve gücünü göstereceğini belirtti ve davette bulundu.

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) yıllık olağan kongresini yapacak.

Yazılı açıklama yapan NAV-DEM, "Kürdistan halkı ve dostları bu süreçte sürdürdüğü şanlı ve onurlu mücadelesinde yağmur çamur, gece gündüz, yaşlı çocuk demeden alanlara akıyor. Aydınlanma değerlerini ihale ve mülteci antlaşmasına satmış Avrupalı devletlere insanlık ve demokrasi dersi veriyor. Alman devletinin kurumlarımıza saldırıları, yürüyüşlerimizdeki provokasyonları, tüm bunlara rağmen yurtsever halkımızın dik ve onurlu duruşu, alanları doldurmaları bizlere güç vermektedir" dedi.

'DİRENİŞLE YENİLGİYE UĞRAYACAKLAR'

Açıklamada, Türk faşizminin Efrîn işgali ve Alman devletinin iş birliğinin ancak direnişle yenilgiye uğratılabileceği belirtilirken, "8 Nisan günü NAV-DEM'in kongresine katılarak birliğimizin gücünü, yoldaşlarımızın sıcaklığını hissetmek ve hissettirmek istiyoruz" diye kaydedildi.

DAVET

NAV-DEM, açıklamasının devamında kurumlara davette bulunarak, şunları ifade etti:

"Kongremize tüm yurtsever halkımız, tüm DKTM'leri-Meclis üyeleri, bileşenlerimiz olan Kadın Hareketi, Özgür Genclik Hareketi, FEDA - Almanya Demokratik Alevi Federasyonu, NAV-YEK - Kürdistan Êzîdî Dernekleri Merkezi, F-CÎK – Kürdistan İslam Toplumu Federasyonu, Tev-Çand – Kültür Hareketi, Spor Federasyonu, PYD, PJAK, KOMAW – Şehit Aile Kurumu, PKAN – Orta Anadolu Kürtleri Platformu, Enstitü-Kürdistan Öğretmenler Birliği, Türkiyeli devrimci-demokrat-sosyalist örgütler kısacası tüm ezilenler davetlidir."

NAV-DEM Kongresi, 8 Nisan 2018 tarihinde SAAL 2000 ( Schlodderdicherweg 48, 51469 Berfisch Gladbach ) adresinde gerçekleşecek.