Münster'deki Kürt gençlerden yeni komün

Münster'deki Kürdistanlı gençler, Şehit Atakan Mahir Gençlik Komünü'nü ilan etti ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı örgütlenmeye çağırdı.

Almanya’nın Bergisch Gladbach kentinde 21 Ekim’deki kuruluş kongresiyle ilan edilen Tevgera Ciwanên Şoreşger, Kürt gençleri arasında büyük bir heyecana yol açmıştı. Münster’de yaşayan Kürdistanlı gençler ve dostları Tevgera Ciwanên Şoreşger çatısı altında 'Şehit Atakan Mahir Gençlik Komünü'nü ilan etti.

Münster’de bir araya gelen Kürdistanlı gençler, “Faşizme karşı başkaldır, Rêber Apo’yu özgürleştir” şiarıyla komünlerini oluşturduklarını belirtti. Süreç hakkında değerlendirmelerin yapıldığı buluşmada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında tüm Kürdistanlı gençlere ve halklara uygulanan tecrit işkencesine dikkat çekildi. Kobanê ve Girê Spî’de yoğunlaşan işgal saldırılarının da kınandığı konuşmalarda, Kürdistanlı gençlerin Öcalan’ın felsefesiyle örgütlenip bu saldırılara karşı koyması gerektiği belirtildi.

'ÖRGÜTLENEREK TECRİDİ KIRACAĞIZ'

Şehit Atakan Mahir Gençlik Komünü Üyesi Jinda Riha, şunları belirtti:

“Tüm Kürt gençleri için artık sorumluluk alma zamanı gelmiştir. Önderliğimizin felsefesi ile örgütlenmeli, bu tecrit işkencesine ve sömürgeci Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı başkaldırmalıyız. Tecride karşı verilecek mücadelenin en önemli parçalarından birisi de örgütlülüktür. Özellikle Kürdistan gençliğinin Rêber Apo’yu daha fazla anlaması ve onun paradigması temelinde örgütlenmesi gerekir. Önderliğimize uygulanan sadece fiziksel değil, aynı zamanda ideolojik de bir tecrittir. Bayraklarının, hatta dilimizden düşürmediğimiz 'Bijî Serok Apo' sloganlarının bile Almanya’da yasaklanması bu tecridin boyutlarını bize gösteriyor. Biz bu tecridi asla kabul etmeyeceğiz. Kürdistanlı tüm gençlerin Rêber Apo’nun ideolojisini anlaması ve bu temelde örgütlenmesi tecride karşı verilecek büyük bir cevaptır. Tüm Kürdistanlı gençleri bulundukları her yerde bizim gibi komün ve meclislerini kurmaya, faşizme karşı başkaldırmaya ve Önderliğimizi özgürleştirme mücadelesine davet ediyoruz.”