Montataire Belediyesi’nden HDP’ye destek

Fransa’nın Oise bölgesindeki Montataire komünü belediyesi, HDP’li belediyelerin gasp edilmesine tepki göstererek, Fransa hükümetini sert bir kınamada bulunmaya çağırdı.

Fransa’da son günlerde bir çok belediye, Türk devletinin HDP’li belediyeleri gasp etmesini kınadı.

Belediye başkanlarının tepkileri ve çağrılarına Montataire belediyesi de katıldı.

Belediye Başkanı ve aynı zamanda Oise il Meclisi üyesi Jean-Pierre Bosino, “Yerel seçimlerde kovulan Recep Tayyip Erdoğan ve partisi AKP, zor kullanarak geri dönmeye çalışıyor” dedi.

Montataire belediyesinin güçlü bir uluslararası dayanışma geleneğinin olduğuna vurgu yapan Bosino, Mart 2019’da Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Mukaddes Kubilay’ı destekleme kararı aldıklarını hatırlattı.

Bosino, France-Kurdistan derneğinin Fransız hükümetinin Türkiye’de demokrasiye yapılan saldırıları şiddetle kınama çağırına katıldığını açıkladı.

Vitry-sur-Seine Belediye Başakanı Jean-Claude Kennedy, Camhpigny-Sur-Marne Belediye Başkanı Christian Fautré, Villiers-le-Bel Belediyesi Başkanı Jean-Louis Marsac ve Rennes Belediyesi Başkanı Nathalie Appéré de HDP’li belediyelerin gasp edilmesini kınamış, HDP’ye destek mesajı vermiş ve Fransız hükümetini harekete geçmeye çağırmıştı.