MLKP ve HPG gerillaları Stuttgart’ta anıldı

Dersim’de 10 Temmuz günü Türk rejiminin hava saldırısı sonucun hayatını kaybeden MLKP/FESK Dersim Kır Gerilla Birliği’nin komutanı Taylan Kutlar (Adil Yıldırım) Almanya’nın Stuttgart kentinde anıldı.

Anma toplantısı Lilo Herman konferans salonunda Salı akşamı gerçekleşti. Anma, 10 Temmuz Dersim’in Ovacık ilçesinde hava saldırısında hayatını kaybeden MLKP/FESK Dersim Kır Gerilla Birliği’nin komutanı Taylan Kutlar (Adil Yıldırım) ve gerilla Hıdır Çallı (Özkan Aslan) şahsında düzenlendi. Aynı saldırıda hayatını kaybeden üç HPG gerillası da anıldı.

Etkinlikte beş savaşçı şahsında özgürlük ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşu yapıldı. Daha sonra bir sinevizyon gösterimi izlendi.

Sinevizyonda Mart ayında şehit düşen MLKP merkez komitesi üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz’ın (Baran Serhat) seslendirdiği şarkı, duygulu anlar yaşattı.

MLKP Merkez Komitesi, şehit düşen gerillalara ilişkin 19 Temmuz tarihli bir açıklaması okundu. Açıklamada “Partimiz, Adil Yıldırım ve Özkan Aslan yoldaşların en zor koşullarda, yılgınlığın, umutsuzluğun, bireysel kaygı ve korkulara teslim olmanın yaygınlaştığı bir dönemde, cesaret ve onurla yükselttikleri özgürlük, adalet, halklara eşitlik ve sosyalizm bayrağını yüksekte tutmaya devam edecek, faşist politik islamcı şeflik rejimine karşı, devrimin feda bölüğü olma iradesini ve eylemini güçlendirmeyi sürdürecektir” denildi.

Açıklamada ayrıca “Taylanların, Hıdırların partisi olarak, ölümsüzlere bağlılığı, komünist öncünün en parıltılı niteliği haline dönüştürmekten bir an bile vazgeçmeyecektir” vurgusu yapıldı.

Anma etkinliğinin son bölümünde, kurum temsilcileri ve katılımcılar söz alarak duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Anma, “Dersim şehitleri ölümsüzdür” sloganıyla son buldu.