MLKP savaşçıları Saarbrücken’de anıldı

Almanya'nın Saarbrücken kentinde sömürgeci faşist Türk devletinin saldırısı sonucu şehit düşen MLKP MK üyesi Zeki Gürbüz MLKP üyesi genç komutan Özgür Namoğlu için anma düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan anmada MLKP komutanlarının yaşamları ve mücadelelerini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinevizyon gösteriminin ardından MLKP- KKÖ adına konuşma yapıldı.

Sözlerine, aralık ayında katledilen Evin Goyi, Abdulrahman Kızıl, Zeki Gürbüz, Özgür Namoğlu' nu anarak başlayan konuşmacı, "Son aylarda Faşist Saray Diktatörlüğünün saldırıları da göstermektedir ki yönetememe krizi derinleşmektedir. Gözü dönmüş bir saldırganlık ile işçi ve emekçilere saldıran diktatörlük, içte ve dışta saldırılarını daha fazla yoğunlaştırmaktadır. Faşist saray rejimi başta ABD emperyalizmi ve AB burjuva devletlerinin de desteği ile Devrimci ve Kürt özgürlük hareketinin öncülerine yönelik saldırılarını boyutlandırmaktadır" dedi.

MLKP- KKÖ temsilcisi, özellikle Avrupa'da yaşayan emekçilere seslendi. Avrupa'da yaşayan emekçilerin bu saldırılardan uzak olmadığını ifade ederek Avrupadaki mücadele görevlerine işaret ederek sokak mücadelesini büyütmeye çağırdı. "safları sıkılaştırarak devrimci değerleri sahiplenme, örgütlü mücadeleyi büyütme" çağrısını yapan konuşmacı, birleşik mücadele ve dayanışmanın önemi üzerinde durdu.

Ardın Kürt Toplum merkezi adına yapılan konuşmada da şehitleri anmak,onların mücadele mirasını sürdürmenin önemi üzerinde duruldu.
Anmaya katılan Zeki Gürbüz' ün yeğeni de söz alarak "O büyük bir devrimci idi, onun bıraktığı devrimci mirası büyütmeliyiz” dedi. 

Anmada Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada da, şehitlerin anısını yaşatacakları, mücadelelerini büyük bir kararlılıkla sürdürecekleri mesajı verildi.

Sık sık “Şehit Namırın” sloganlarının atıldığı anmaya Kürt Toplum Merkezi üyeleri, DİDİF ve ADHK katılım sağladı.