Marsilya’da 2017 şehitleri anıldı

Medya Savunma Alanlarında 2017 yılında şehit düşen 5 gerilla için Fransa’nın Marsilya kentinde iki günlük taziye ardından anma töreni gerçekleşti.

Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM), 2017 yılında Şehit düşen Zîlan Dêrsîm (Zîlan Aybar), Piling Rustem (Ahmet Kaya), Dijwar İntikam (İsa Arslan), Zinar Raperîn (Rıdvan Can), Şervan Azad (Tekin Demirbaş) anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anma daha sonra sinevizyon gösterimi ve konuşmalarla sürdü.

Şehit aileleri adına bir konuşma yapan Ziya Demirbaş, “Sömürgeci soykırımcı güçler onlarca yıldır Kürt Özgürlük Hareketini tasfiye etmek için saldırmışlar, her türlü katliamı, zulmü ve baskıyı yapmışlar; ancak bu mücadeleden her zaman güçlenerek çıkan Kürt Özgürlük Hareketi olmuştur. Soykırımcı sömürgecileri boşa çıkaran ve Özgürlük Hareketi'nin gelişmesini sağlayanlar her zaman o dönemde fedaice direnip şehit düşenler olmuştur. Fedaice direnip şehit düşenler saldırıları boşa çıkarmıştır. PKK de saldırıları boşa çıkaran şehitleri her zaman mücadeleyi yükseltme gerekçesi yapmıştır” dedi.

Demirbaş şöyle devam etti: “Her dönemde saldırıları boşa çıkaran ve mücadeleyi geliştiren şehitler olduğundan, PKK ölçülerini yerinde ve zamanında en iyi temsil edenler olarak şehitler PKK'nin temel değeri ve temel ölçüleri haline gelmişlerdir. Bu nedenle PKK Önderliği, ‘PKK şehitler partisidir’ demiştir. Kendisini de bu şehitlerin emeklerine layık olmaya çalışan, onların partisini sahiplenen ve geliştiren olarak ifade etmiştir. Ben de onların amaçlarını gerçekleştirmek isteyen ve onların emrinde olan bir militanım demiştir. Gerçek PKK’lilerin şehitler olduğunu, tüm partilileri ve sempatizanları onların ölçülerine kavuşmayı ve onların düzeyinde mücadele vermeyi hedefleyen militanlar topluluğu olarak tanımlamıştır. Gerçek PKK ölçüsünün şehitler olduğu ortaya konulmuş, bu ölçüler Özgürlük Hareketi'nin yenilmezliğinin temeli olmuştur. Şehitlik ölçülerine ulaşmak isteyen bir militan topluluğu yenilgiye uğratmak da mümkün değildir. Çünkü fedailik yenilmez. Fedailerle savaşanlar sonunda diz çökmek zorunda kalırlar.”