MARDEF: Maraşlı halkımızı Paris’e çağırıyoruz

MARDEF, defalarca katliamlara uğramış Maraş halkının 7 Ocak günü Paris’te yapılacak yürüyüşe katılmasının tarihi bir sorumluluk olduğunu belirtti, Paris katliamlarının hesabını sormaya çağırdı.

Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF), 9 Ocak 2013 ve 23 Aralık 2022’de Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen katliamların hesabını sormak üzere 7 Ocak Cumartesi (yarın) günü Paris’te yapılacak yürüyüş için yazılı açıklamayla tüm Maraşlılara ve bütün ezilenlere katılım çağrısı yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi:  

“23 Aralık 2022 tarihinde Avrupa’nın göbeğinde, Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne bir saldırı yapıldı ve bu saldırıda Kürt halkının değerli üç evladı şehit edildi.  Bu alçakça bir saldırı, bir katliamdır. Bu saldırı, “kişilik bozukluğu” olan ve yeni cezaevinde çıkmış bir katil tarafından gerçekleştirildi.  Bunun üzerine yapılan katliamın bağlantıları ve azmettiricileri gizlenmeye çalışıldı, gerçeğin üstü örtülmeye çalışıldı.

Defalarca katliamlar ve soykırımlar yaşamış olan Maraşlı halklar olarak çok açık ve net bir biçimde biliyor ve iddia ediyoruz ki bu katliam, bir “psikopatın” işi değildir. Bu katliam en başında Kürt halkına, Alevilere ve bütün demokrasi güçlerine karşı savaş açmış olan Türk devletinin mevcut yönetiminin eseridir.  Siyasal bir güç ve destek olmadan böyle bir katliam gerçekleştirilemez. Birileri teşvik etmediği, yönlendirmediği sürece kimse eline silah ve mermi torbası alarak ve Kürtlerin mekânlarına girerek böyle bir katliamı geçekleştiremez. Maraşlı halklar olarak bizler yaşadıklarımızdan dolayı iddia ediyoruz ki, 2. Paris Katliamı, daha önce gerçekleştirilen katliam gibi Türk devleti tarafından gerçekleştirilmiştir.

Bilindiği gibi 9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te yine Türk devletinin marifetiyle bir katliam daha gerçekleştirilmişti. Söz konusu katliamda Kürt halkının değerli evlatları Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve bölgemizin değerli kadın diplomatı Fidan Doğan da şehit edilmişti.

9 Ocak 2013’te katledilen Fidan Doğan, Maraşlı bir Kürt ve Alevi halkının bağrında yetişmiş, özgürlük ve eşitlik mücadelesi yürüten çok değerli bir diplomat ve aktivistti. Halklarımız, bu insanların emeklerini hiçbir zaman unutmayacaktır.

Fidan Doğan, Sakine Cansız ve Leyla Şaylemez ile birkaç gün önce katledilen Evîn Goyî (Emine Kara), genç Kürt sanatçı Mîr Perwer ile yurtseverimiz Abdurrahman Kızıl, halklarımızın değerli şehitleri olarak gönüllerimizde yer alacaklardır. Onları unutmayacak, unutturmayacağız.

Bunun için halklarımıza ve bize reva görülen bu katliamlara ve soykırımlara karşı başta katliam mağduru olan bütün Maraşlı halkımızı, ayrıca bütün ezilenleri, Paris’te, 7 Ocak günü yapılacak olan eyleme katılmaya çağırıyoruz.

Katliamlara ve soykırımlara karşı mücadeleyi her alanda ve biçimde yükseltmek ve geliştirmek zorundayız. Bunun için de bu eyleme katılmak, biz Maraşlılar için tarihi bir sorumluluktur. Hiçbirimizin hiçbir mazereti, katliamlara karşı mücadeleyi zayıflatmanın gerekçesi olmamalıdır. Ne tek başına kurtulabiliriz ne de sessiz kalarak kendi güvenliğimizi sağlayabiliriz. Katliamların ve soykırımların yaşanmayacağı gelecek için hepimizin elimizden geleni yapması gerekiyor.

Katledilen insanlarımızı saygıyla anıyor, katliamcı güçleri lanetliyoruz. Paris katliamlarının hesabının sorulması için herkesi bu etkinliğe katılmaya çağırıyoruz.”