Lüksemburg'daki 'Efrîn' eyleminde Avrupa'ya çağrı

Türk devletinin sivilleri katlederek yaptığı Efrîn işgali Lüksemburg’da protesto edildi ve Avrupa'ya katliamlara karşı çağrı yapıldı.

Lüksemburg merkez garında bir araya gelen Kürdistanlılar, Avrupa Adalet Divanı önüne kadar yürüdü. Kürdistanlılar, yürüyüş boyunca Türkiye’nin Efrîn’deki sivil katliamından fotoğrafları ve YPG/YPJ bayraklarını taşıdılar.

Avrupa Adalet Divanı önüne gelen Kürdistanlılar, burada bir miting gerçekleştirdi. Mitingde yapılan konuşmalarda, Türkiye’nin Efrîn işgalinin bir katliama dönüştüğü belirtilerek, "Bu katliama Avrupa devletleri gerek silahları ile gerekse sessiz duruşları ile katkı sunmaktadır. Dün Ermeni katliamına sesiz kalan Avrupa ‘bizim bu katliamda haberimiz yoktu’ açıklamasını yapıyordu. Oysa bugün Kürtler üzerinde yaşanan katliamı dünya canlı canlı izliyor. Bunun için bir an önce Türkiye’nin işgaline ve katliamlarına 'dur' demeleri için seslerini yükseltmelerini istiyoruz" denildi.

DOSYA VERİLDİ

Kürdistanlılar hazırladıkları dosyayı Adalet Divanı yetkililerine teslim etti. Dosyayı yetkiliye teslim eden Kürdistanlılar, “Bu dosya Efrîn ve Kürdistan’da yaşanan katliamları anlatmaktadır. Umarız, size düşen görevleri yerine getirirsiniz" açıklamasını yaptı.