Los Angeles'ta eylem: Erdoğan Efrîn'de çocukları katlediyor!

Los Angeles'ta düzenlenen eylemde Erdoğan'ın Efrîn'de çocukları katlettiğine dikkat çekildi. Münih ve Draguignan kentlerinde ise Newroz etkinlikleri yapıldı ve Efrîn'deki işgal kınandı.

Amerika'nın Los Angeles kentinde Efrîn için dayanışma eylemleri dün de devam etti. Kürtler, hükûmet binasının önünde bir haftadır nöbette. Komalen Ciwanen Kurde ise San Diego'nun işlek caddesi Road'ın üst geçidinde ışıklı protesto eylemi yaptılar ve YPG/YPJ bayrakları açtılar. Aynı eylem Los Angeles'ın işlek caddelerinde hafta sonları devam edecek.

Yine Los Angeles Türk Konsolosluğu önünde devam eden eyleme de Amerikalılar destek verdi. Eylemde 'Katil Erdoğan Efrîn'de Kürt çocuklarını öldürüyor' yazılı afiş asıldı.

MÜNİH: Almanya’da Bavyera eyaletinin başkenti Münih’te Die Linke’nin bir Newroz gecesi düzenledi. Geceye çok sayıda Kürt dostu katıldı. Bu yılki diğer Newroz etkinlikleri gibi, Türk devletinin Efrîn’deki işgali ve işlediği katliamlar etkinlikte kınandı. Yapılan konuşmalarda Efrîn işgaline son verilmesi istenirken, Batılı iktidarların tepkisizliği de eleştirildi.

DRAGUIGNAN: Fransa’nın Draguignan kentinde Demokratik Halk Meclisi öncülüğünde organize edilen Newroz etkinliğine Kürt siyasetçi Hatip Dicle katılarak bir konuşma yaptı. Dicle, Efrîn direnişini selamlarken, Erdoğan’ın sonunun Özal gibi değil, Saddam ve Kaddafi gibi olabileceğine dikkat çekti. Etkinlik halayla ve sloganlar eşliğinde son buldu.