Lille’de bir Kürt stran dinlediği için bıçaklandı

Lille’de Hewlêrli bir genç, Kürtçe müzik dinlediği bahanesiyle bir Türk faşistinin saldırısına uğradı.

Fransa’nın Lille kent merkezlerinden biri olan Roubaix’de, bir berberde çalışan Zîkrî Elî Avşîn adlı Kurdistanlı, Kürtçe stran dinlediği bahanesiyle dün Ramazan adlı bir Türk faşisti tarafından berber makasıyla 3 yerinden bıçaklandı.

Hewlêrli ve evli olduğu öğrenilen 27 yaşındaki Zîkrî Elî Avşîn, berberde çalıştığı esnada, adı Ramazan olduğu belirtilen bir Türk faşisti dükkana girdi. Avşîn’i Kürtçe şarkı dinlediği için tehdit eden ve müziği kapatan Ramazan’a “Kendi dilimde müzik dinliyorum” diye cevap vermesi üzerine berber makasıyla Avşîn’e saldırdı.

Vücudunun üç bölgesinden yaralanan Zîkrî Elî Avşîn Lille hastanesine kaldırılarak ameliyata alınırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. 

Olayı duyan Kurdistanlılar ise hastaneye koştu. Hastaneye gelen Demokratik Kürt Toplum Merkezi yetkilileri doktorlarla görüştüklerini, yaralının hemen ameliyata alındığını ve çok kan kaybetmemiş olmasının bir avantaj olduğunu söyledi. Türk faşistlerinin Cuma günü yaşanan Paris Katliamı sonrası Kürtleri provokasyonlara çekmek istediğine işaret eden yetkili, “provokasyonlara gelmeyin” uyarısı yaptı.