KURD-AKAD, Londra'da da kuruluyor

Almanya'da 2009'da kurulan KURD-AKAD, Londra'da da kuruluşunu ilan etmeye hazırlanıyor.

Kürt halkına yönelik baskı ve asimilasyon politikaları, Kürtlerin dünyanın pek çok yerine zorunlu göç etmesine neden olurken, göçe maruz kalan Kürtlerin bu politikalara karşı mücadelesi ve örgütlenmesi de her geçen gün yaygınlaşıyor. Kürtleri etkileyen meselelerin bilimsel analizini teşvik etmek, Kürtlerin Avrupa siyasetinde aktifleşmesini sağlamak amacıyla, ilk olarak 2009 yılında Almanya'da kurulan KURD-AKAD, Britanya'nın başkenti Londra'da da kuruluşunu ilan etmeye hazırlanıyor. 

KPN DE KURD-AKAD'A KATILIYOR

Kürt akademisyenleri ve öğrencileri de buluşturan KURD-AKAD UK, bilimsel araştırmalardan sosyal dayanışma projelerine, mültecilerle dayanışmaya kadar geniş bir alanda çalışma yürütüyor. 2010 yılında Londra’da kurulan  Kürt Profesyoneller Ağı (KPN), bundan sonra KURD-AKAD UK'ın parçası olarak faaliyetlerine devam etme kararı aldı.

21 EYLÜL'DE ETKİNLİK DÜZENLENECEK

Başkent Londra'da düzenlenecek ilk KURD AKAD-UK sosyal etkinliği, 21 Eylül, Cumartesi saat 14:00 ve 18:00 saatleri arasında  86 Stoke Newington High Street, N16 7PA adresinde Babel Art House'da  gerçekleşecek.  Etkinliğe, Kürdistan'ın dört partçasından da katılım bekleniyor. KURD AKAD-UK'ın tanıtım sinevizyonu ile başlayacak etkinlikte, Sanatçı Suna Alan da ezgileriyle sahne alacak.

ÖNCELİKLİ HEDEFLER

KURD AKAD-UK, öncelikli hedeflerini ise şöyle açıkladı: 

"* Kürtleri etkileyen meselelerin bilimsel analizini teşvik ederek çözüm önerileri geliştirmek

* Kürt toplumu içindeki eğitim fırsatlarının genişletilerek Kürtlerin eğitim kazanımlarını artırmak

* Britanya ve Avrupa düzeyinde siyasi lobi faaliyeti yürütmek 

* Kürdistan'daki öğrencilere ve dezavantajlı gruplara destek olmak."