Kuraklık Almanya’daki nehir taşımacılığını vurdu

Almanya’da bu yıl içinde dikkat çeken boyutlara ulaşan kuraklıklar nedeniyle birçok nehrin su debisi düşerken, nehir taşımacılığının da ciddi zarar gördüğü bildiriliyor.

Ülkede yaz aylarından itibaren baş gösteren kuraklıklar nedeniyle Ren nehrinin yanı sıra birçok nehir ve ırmakta su seviyesinde düşüşler yaşanmıştı. Halen devam eden bu düşük su seviyeleri, yağışların azlığı nedeniyle de ülkedeki önemli sektörlerden olan nehir taşımacılığını da olumsuz etkiledi.

Nehir taşımacılığının azalmasıyla birlikte akarsu kenarlarına kurulu çok sayıda büyük şirketin üretiminin de büyük oranda aksadığı bilgisi verildi.

Duisburg şehrindeki önde gelen demir-çelik şirketi Thyssenkrupp’tan yapılan açıklamada, Ren nehrinin su seviyesinin düşmesi nedeniyle ham madde girişinin ciddi oranda aksadığı duyuruldu. Bu nedenle şirketin borsa hisselerinin önemli bir düşüş yaşadığı bildiriliyor.

Benzer şekilde ülkenin önde gelen kimya devlerinden olan Ludwigshafen şehrindeki BASF’nin üretiminin de aksadığı öğrenildi.

Kuraklıklar nedeniyle su seviyesi önemli oranda düşen başkent Berlin’deki Spree ırmağında ise, akarsu taşımacılığının durma noktasına geldiği duyuruldu. Berlin Çevre Dairesi’nden yapılan açıklamada, ırmağın debisinin düşmesi sonucunda birçok noktada suyun ters yönde aktığı bilgisi de paylaşıldı.

Spree ırmağının Brandenburg ve Sachsen eyaletlerindeki bazı barajlarda toplanan sular sayesinde belli bir seviyede kalması sağlanabiliyordu. Ancak kuraklıklar sonucunda söz konusu su rezervlerinin de azaldığı belirtiliyor.