Kürt gençleri İsviçre'de Türk işgalini protesto etti

Gençlik hareketi Tevgera Ciwanên Şoreşger'in (TCŞ) çağrısıyla İsviçre'nin Solothurn kantonunda bir araya gelen Kürtler, Güney Kürdistan’daki Türk işgalini protesto etti.

Solothurn merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen çok sayıda kişi sömürgeci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarını protesto etti. TCŞ'nin çağrısıyla eyleme yapılan eylemde Almanca "Talebimiz Kürdistan ile dayanışma" yazılı bir pankart açıldı.

Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu flamaların yanı sıra PKK ve KCK bayrakları taşındı. Eylemde KDP’nin Türk devleti ile işbirliği de protesto edildi.

Gençler, "Artık birlikte ve örgütlü mücadele edelim", "İşgalci TC Kürdistan'dan defol", "Xakurkê için Serhildan" ve "Başûrê Kurdistan'daki işgale izin vermeyeceğiz" yazılı dövizler taşıdı.

Merkez tren istasyonu önündeki protesto eylemi boyunca farklı dillerde "İşgalci TC Kürdistan'dan defol", "Yaşasın Öcalan", "İşbirlikçi KDP", "Terörist Türkiye", "Terörist Erdoğan", "Dün Hitler, bugün Erdoğan" ve "Avrupa finanse ediyor, Erdoğan bombalıyor" gibi sloganlar atıldı. Eylemde Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları ile Medya Savunma Alanları'nı hedef alan hava saldırılarına dair bilgilerin bulunduğu bildiriler de dağıtıldı. Eylem, işgal saldırılarına karşı duyarlılık çağrısı yapılarak sonlandırıldı.