Kopenhag’da Fransa Konsolosluğu önünde protesto

Kopenhag’da Fransa Konsolosluğu önünde bir araya gelen halk, Avrupa’nın göbeğinde, sözde demokrasinin merkezi olan Paris’te böyle faşist bir saldırı ve katliamı kabul etmiyoruz” dedi.

Kurdistanlılar ve dostları Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta, Paris’te gerçekleşen faşist 9 Ocak 2013 ve 23 Aralık 2022 katliamını protesto etmek için bugün de Fransa Konsolosluğu önünde bir araya geldiler. 

Paris’te  şehit düşen Kürt kadın hareketi öncü kadroların, sanatçıların ve yurtseverlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Kürt dostları Danca ve İngilizce  basın bildirisi okudu.

Bildiride şunlara dikkat çekildi: “Fransa ikinci keredir Kürtlere karşı katliamlara sahne olmaktadır. 9 Ocak’ta üç devrimci Kürt kadınının katledilmesinden sonra 23 Aralık’ta Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne yönelik güpegündüz yapılan faşist saldırıda devrimci, yurtsever ve sanatçı 3 kişi şehit düşmüş, birçok kişi de yaralanmıştır. Türk devleti Kurdistan’da sürdürdüğü katliamları Avrupa’ya taşımıştır. Avrupa ülkelerinin Kurdistan’daki katliamlar karşısındaki sessizlikleri ve Fransa’nın 9 Ocak’ta Sakine, Leyla ve Fidan arkadaşları katledenlerin sorumlularını açığa çıkarma yerine üstünü örtmesi Paris’te yeni bir Kürt katliamının önünü açmıştır. Avrupa’nın göbeğinde, sözde demokrasinin merkezi olan Paris’te böyle faşist bir saldırı ve katliamı kabul etmiyoruz. Onun için çok öfkeliyiz. Gerçek ortaya çıkıncaya kadar Avrupa’da demokratik ilkeler çerçevesinde bütün eylem haklarımızı kullanacağız ve susmayacağız.”

Protestocular sürekli “Faşist Erdoğan”, “DAİŞ lideri Erdoğan”, “Katil Erdoğan”, “Hemen şimdi sessizliği boz” sloganları atarak, “Bu faşist katliam ortaya çıkarılmayana kadar öfkemiz dinmeyecektir” deyip, başta Fransa olmak üzere, Avrupa Birliği’ni ve uluslararası kamuoyunu sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.