Kopenhag ‘Biji berxwedana Efrînê' sloganları ile inledi

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da 5 bin kişinin katılımı ile 24 Mart Dünya Efrîn Günü yürüyüş ve mitingi düzenlendi.

Danimarkalı 13 farklı parti, sivil toplum örgütü ve kurumunun öncülüğünde yapılan miting bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Mitingde bir konuşma yapan Kırmızı, Yeşil Birlik Partisi Milletvekili Eva Flyveholm, Danimarka hükümetini ve dışişleri bakanlığını eleştirerek, Efrîn’e yapılan saldırıların ilk gününden itibaren verdikleri soru önergelerine rağmen gerek Danimarka hükümetinin ve gerekse de dışişleri bakanının sorumluluğunu yerine getirmediğini belirtti.

Flyveholm, Kürt özgürlük hareketinin Ortadoğu’da verdiği mücadeleyi sahipleneceklerini ve destekleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Horserød- Sttufhof Derneği adına konuşma yapan Annette Mørck ise kadın öncülüğündeki özgürlük hareketinin kazanımlarını desteklediklerini söyledi.

Avrupa, Amerika ve Rusya’nın sessizliğini de kınayan Mørck, DAİŞ çetelerine karşı mücadele etmiş bir hareketin kazanımlarının insanlık kazanımları olduğunu belirtti.

DKTM adına ve daha sonra ise Sosyalist Parti adına Serdal Benli ile Kürt Dayanışma Grubu adına da İbrahim Benli birer konuşma yaptı.

Miting “Biji berxwedana Efrînê” sloganları ile sona erdi.

Kitlenin dağılması ardından Türk çeteleri çekiç, balta, silah ve bıçaklarla kitleye saldırdı. Polisin 3 saldırganı gözaltına aldığı öğrenildi.