KON-MED: Türk devleti Almanya'da da katliam planlıyor

Türk devletinin Almanya'da katliam yapmak istediğine dikkat çeken KON-MED, "Kürt halkı tüm bu tehditlere karşı duracaktır" mesajını verdi.

KON-MED eşbaskanları tarafından yapılan yazılı açıklamada,  "Faşist Türk devleti katliamlarını Almanya'ya taşımak istiyor. Son on yılda Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan katliamların devletler arası kirli ilişkiler neticesinde ortaya çıkarılmaması ve aynı zamanda Erdoğan faşizmine verilen destek Kürt katliamlarının önünü açmaktadır" denildi.

'AKP MİLLETVEKİLİ KATLİAM ÇAĞRISI YAPTI'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Almanya'nın Neuss kentinde son günlerde medyaya yansıyan görüntülerde AKP Milletvekili Mustafa Açıkgöz açık bir şekilde başta Kürtler olmak üzere muhaliflere yönelik bir katliam çağrısı yapmaktadır. AKP ve MHP faşist rejimi Kürt halkına karşı katliam politikalarını sadece Kuzey Kurdistan ve Türkiye ile sınırlı bırakmamaktadır. AKP vekilinin kendisinin de söylediği gibi nerede olursa olsun katledeceğiz açıklaması bunun en açık göstergesidir. Bu açıklamalar görmezden gelinecek açıklamalar değildir. Çünkü daha bir ay önce aynı zihniyet Paris’te katliam yaptı. Son on yılda iki kez Kürt halkı katledildi. Bizler bu katliamların açığa çıkarılmasi için mücadele verirken, katliamların emrini veren faşist Erdoğan'ın çeteleri yeni katliam emirleri vermektedir.

Ancak başta Almanya devleti olmak üzere Avrupa devletleri bu gerçeği görememektedir. Almanya’nın bir kentinde katliam çağrısı yapılıyor ve Alman hükümeti sadece nota vermekle yetiniyor. Bu durum demokrasi ve insan hakları açısından utanç vericidir. Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın uyarısı yetersizdir. Almanya Kürtlerin can güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Olabileceklerin önüne geçmek için Alman makamlarını ve savcılarını bu konuda harekete geçmeye çağırıyoruz.

Alman Devleti her defasında Kürt kurumlarını terörize etmekten geri durmuyorken bu katliam çağrısı karşısındaki soğukkanlı duruşu bizleri hiç de şaşırtmamıştır . Her fırsatta Türk Devletine destek sunmaktan geri durmayan Almanya hükümeti , Kürt Halkına veya kurumlarına karşı yapılacak herhangi bir saldırıda birebir sorumludur.

'FAALİYETLERİ YASAKLANMALI'

 AKP-MHP partisinin yanı sıra Erdoğan'ın yakından ilişkili olduğu (Rocker-Club) Osmanen Germania, DİTİB’e bağlı camilerde AKP-MHP siyaseti yürütülüyor ve Kürtler hedef gösteriliyor. Bu derneklerin, ocakların, camilerin dinle, kültürle ilgisi yoktur. Bunların hepsi toplumu kışkırtmayı ve Almanya'daki nüfusu çatışmalara teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle yıllardır Almanya’da faaliyet gösteren DİTİB, Ülkü Ocakları, Türk dernekleri, Rocker-Club Osmanen Germania hakkında hemen soruşturma başlatılmalıdır. Toplumu kışkırtan, nefrete teşvik eden, bu cemaat ve ocakların faaliyetleri yasaklanmalıdır. Kuşkusuz bu faaliyetler Kürt karşıtlığı üzerinden yürütülüyor.

'KÜRT HALKI TEHDİTLERİN KARŞISINDA DURACAK'

KON-MED olarak bir kez daha belirtmek isteriz ki, Kürt halkı tüm bu tehditlere karşı duracaktır. Ancak her fırsatta demokrasi ve insan haklarından bahseden bir devletin bu durum karşısındaki tavrı demokratik bir durum ile açıklanamaz. Yapılması gereken derhal AKP-MHP faşist ve katliamcı rejime bağlı tüm kurumlar burada yasaklanmalıdır. Başta DİTİP olmak üzere Ülkü Ocakları Almanya'da yasaklı listeye alınmalıdır.

Özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren Kürt kurumlarına karşı terörize politikalarından vazgeçilmelidir. Bizler inanıyoruz ki, Alman kamuoyunun vicdanı bu politikaları kabul etmemektedir. KON-MED olarak buradan tekrar belirtiyoruz; Kürtlere yönelik politikalarınıza son verin ve asıl terör gruplarına yönelin."