Koç: Mücadeleyi yükseltirsek kazanımlarımız büyük olur

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir toplantıda ”Ne kadar mücadeleyi yükseltirsek kazanımlarımız da o kadar büyük olur” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 7 maddelik deklarasyonunu kamuoyuyla paylaşmak ve en geniş kesimleri harekete geçirmek için İsveç'te temaslarını sürdüren Koç, Pazar günü akşam saatlerinde de başkent Stockholm'de bir grup aydın ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

“Tecriti kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan'ı özgürleştirelim” şiarıyla başlatılan açlık grevi direnişlerinin Türk devletini gerilettiğini ve Kürt halkının büyük kazanımlar elde ettiğini söyleyen Koç, Güney Afrika, Latin Amerika'dan Pakistan'a kadar pek çok ülkede yaşayan ilerici ve devrimci kesimlerin direnişe destek verdiğine vurgu yaptı.

Uluslararası kamuoyundan gelen bu desteğe karşı Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve CPT'nin Kürt halkının taleplerini görmezden geldiğini somut örnekler vererek anlatan Koç, bu tutumun kabul edilemeyeceğini bu kurumların temsilcilerine ilettiklerini söyledi.

Açlık grevci ve ölüm orucu eylemcilerinin direnişi sonucu Avrupa Konseyi'nin tarihinde ilk kez Öcalan gündemli bir toplantı gerçekleştirdiğini ve 7 maddelik kararlar alındığını söyleyen Koç, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Bizim tüm bu gelişmelerden çıkardığımız sonuç şudur. Ne kadar mücadeleyi yükseltirsek kazanımlarımız da o kadar yüksek olur. Karşıdaki ne kadar güçlü olursa olsun, ne planlarsa planlasın büyük bir direniş gösterilirse kazanımlar büyük olur.”

TÜM EZİLENLER VE MUHALİFLER BİRLİKTE HAREKET ETMELİ

“Serok Apo'nun 7 maddelik deklarasyonunun yaşama geçmesi için tüm ezilen ve muhalifler birlikte hareket etmeli” şeklinde konuşan Koç, demokrasi, eşitlik ve özgürlük kazanılması için İsveç ve Avrupa'nın diğer ülkelerinde yaşayan Kürtler ve dostlarına büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Koç, bunun gerçekleşmesi için Avrupa'nın değişik ülkelerinde çalışmaların devam ettiğini söylerken, İsveç'te 62 sivil toplum örgütü ve kurumla görüşmeler yaptıklarını ve ulusal tutum belirlemek için 27 Temmuz'da bir çalıştay gerçekleştireceklerini ifade etti.

BUGÜN STOCKHOLM'DE PROTESTO GÖSTERİSİ YAPILACAK

Öte yandan, Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Amara Kadın Meclisi, yazılı bir açıklama yaparak Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik bombalamaları ve işgal saldırılarını kınadı.

5 Temmuz günü Kandil'de yönelik saldırıda KCK Genel Başkanlık Üyesi Diyar Xerib ve iki gerillayı katleden Türk devletini protesto için Kürdistanlılar ve dostlarını meydana çıkmaya çağırdı.

Türk devletini protesto eylemi Pazartesi saat 17.00'de Stockholm'un Sergelstorg Meydanı'nda yapılacak.