Koç: İşgale karşı ulusal tutum alacağız

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, 27 Temmuz'da, Türk devletinin işgaline karşı ulusal tutumumuzu belirleyeceklerini söyledi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 4 gün boyunca yoğun görüşmeler gerçekleştiren KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, 27 Temmuz’da yapacakları Ulusal Çalıştay ile Türk devletinin Güney Kürdistan işgaline karşı bir ulusal tutum belirleyeceklerini söyledi.

'BAŞKAN APO'NUN DEKLARASYONUNU AKTARIYORUZ'

Berlin Civaka Azad Derneği'nde Kürdistani kurum temsilcileri ve şahsiyetlerle bir araya gelen Koç, Berlin’de 4 gün süren görüşmeleriyle ilgili şunları söyledi:
"Bilindiği gibi Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’da çok önemli gelişmeler yaşandı. Başta ‘Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim’ şiarıyla başlatılan açlık grevi direnişleri halkımızın öncülüğünde önemli kazanımlar elde etti.
Bunun sonucunda 2 Mayıs’ta Başkan Apo ile yapılan görüşmede Başkan Apo, 7 maddelik bir deklerasyonu kamuoyu ile paylaştı. Bunu da, ‘Demokratik kamuoyuna çağrımdır’ şeklinde yayımladı.
Biz de bir grup Kürt kurum yöneticisi olarak, 4 günden beri Berlin’de bulunuyoruz. 
Amaçlarımızdan biri, Başkan Apo’nun 7 maddelik deklerasyonunu aktarmak, paylaşmak ve geniş çevrelere ulaştırmak.
Bu konuda Türkiye ve Kürdistanlı aydın, yazar, şahsiyet ve kurum temsilcileriyle birebir görüşerek, demokratik siyaset ve toplumsal uzlaşı konusunda birlikte nasıl bir çalışma yapabiliriz, bunu tartıştık. 
Çok geniş ve farklı kesimlerle görüştük. Türkiye’deki tüm muhalif, özgürlük, eşitlik isteyen, demokrasi isteyen siyasetçi, akademisyen, yazar, gazeteci, sanatçılar ve kurum temsilcileriyle görüşmeler yaptık."

'27 TEMMUZ'DA ULUSAL BİR TAVIR ALACAĞIZ'

Koç, "Bilindiği gibi Türk devleti Güney Kürdistan’da işgal ve saldırılarını başlatmış, bu konuda da Kürt kurumları ve Kürdistani örgütler ‘Diplomasıya Hevbeş’ olarak ulusal tutum belirlemek için 27 Temmuz’da bir çalıştay yapacak" diyerek, şöyle devam etti:
"Berlin’de de konuları görüştük. Başkan Apo’nun 3. Yol olarak belirttiği tüm kadınlar, gençlerin, Alevilerin, Hıristiyanların, Êzidîlerin, Müslümanların, Kürtlerin, Türklerin, Asuri, Laz ve Çerkes halklarının temsilcileri, gene toplumun farklı kesimlerinden aydınlar da bu çalışmadan oldukça heyecan duyduklarını ve birlikte bir çalışmaya başlamaya hazır olduklarını belirttiler.
Bu konuda önemli sonuçlar aldık ve daha da devam edeceğiz. Bundan sonraki alanımız İskandinavya ülkeleri ve Avrupa’nın diğer alanlarına yönelik olacak."
KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, "Özellikle Kürdistani örgüt, kurum ve şahsiyetleriyle yaptığımız görüşmelerde gördük ki Türk devletinin Güney işgaline ve onun işbirlikçisi KDP’ye karşı ulusal bir tavır ve duruş söz konusudur" derken, "Bu konuda hepsi de oldukça nettir. Bu anlamda 27 Temmuz’da yapacağımız çalıştayda ulusal bir tavır belirleyeceğiz" mesajını verdi.