'Kobanê'deki kahramanlık bugün Zap'ta sürüyor'

Londra’da Kobanê'nin özgürleştirilmesinin yıl dönümü kutlandı, "Kobanê’deki kahramanlık bugün Kurdistan dağlarında, Zap’ta tüm görkemiyle sürüyor" mesajı verildi.

Kürt Halk Meclisi ve Britanya Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) tarafından Kobanê'nin DAİŞ çetelerinden kurtuluşunun 8’inci yıl dönümü dolayısı ile KCC binasında etkinlik düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, YPG ve YPJ bayrakları ile Britanya’dan Rojava’ya giderek şehit düşen YPG’lilerin fotoğrafları salona asıldı. Sık sık “Şehîd namirin", “Bijî Serok Apo", "Jin Jiyan azadi” sloganlarının atıldığı etkinlikte Devrimci Gençlik Hareketi adına açılış konuşması yapıldı. Devrimci Gençlik, Kobanê’de yaşanan kahramanlığın, fedakârlığın bugün Kurdistan dağlarında, Zap’ta tüm görkemiyle faşizme ve işgalciliğe karşı sürdüğü ifade edildi.

Ardından Kürt Halk Meclisi adına Aso Kerimi ve Ercan Akbal birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda Arin Mirkan da anılarak, Kobanê’de barbarlığa karşı Kürt halkının bir insanlık mücadelesi yürüttüğü ifade edildi. DAİŞ’e karşı verilen mücadelenin başta Erdoğan ve  Türk devlet faşizmi olmak üzere tüm gericiliğe karşı verildiğinin altı çizildi.

Kürt kadınlarının Kobanê’nin özgürleşmesinde tarihsel bir öncülük yürüttüğü ve bugün tüm dünyada kadın özgürlük mücadelesinin ilham kaynağı haline geldiği vurgulandı.

Konuşmaların ardından Mîr Serhed ve Merwan Şan sahne aldı.