GÖRÜNTÜLÜ

Kiel’de İmralı’ya kartpostallar gönderildi

Almanya'nın Kiel kentinde “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi temelinde İmralı’ya kartpostal gönderildi.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 25 yıldır ağır tecrit koşulları altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan, 25 Mart 2021’de kardeşi Mehmet Öcalan ile yaptığı “kesintili” telefon görüşmesinden bu yana tam 34 aydır hiçbir şekilde haber alınamıyor. Bu durum Kurdistanlıların ve Abdullah Öcalan’ın demokratik konfederalizm paradigmasını inceleyen tüm kesimlerin tepkisine yol açıyor.

Bu nedenle Ekim 2023’ten bu yana küresel çapta başlatılan “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında eylemlilikler devam ediyor.

Almanya'nın Kiel kentinde de hamle kapsamında İmralı’ya kartpostal gönderildi.

İngilizce yazılan kartpostallarda; “Dediniz ki, ‘Bu kan dökme, açlık ve işsizlik sorunları ekolojiye ihanetin sonucudur. Ekolojiye dayanmayan sağlıklı bir toplum olamaz.’ Size katılıyorum ve sosyal ekoloji teorilerinizi her yerdeki çevre savunucularıyla birlikte geliştirip uygulayabilmeniz için özgürlüğünüzü talep ediyorum" ifadeleri dikkat çekti.