Kıbrıs'tan Kürtler ve dostları Strasbourg’da

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi kırma şiarıyla Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemini, binlerce kilometre uzaklıktaki Kıbrıs’tan Kürtler ve Kürt dostu şair Despo Pilavaki de ziyaret etti.

Kıbrıs’ın Limasol şehrindeki Theofilos Kürt Kültür Merkezi üyesi çok sayıda Kürdistanlının ziyaretinde şair Despo Pilavaki de yer aldı.

Eylemcilerle bir araya gelen Kıbrıslı Kürt ve Rum ziyaretçiler, kendilerinin de bulundukları alanlarda direnişi yükselttiklerini belirtti.

Burada Türkçe kısaca konuşan Kıbrıslı Kürt dostu Despo Pilavaki, Kürtlerin ve Rum halkının ortak düşmanının Türkiye’deki faşist yönetim olduğunun altını çizdi.

‘PİLAVAKİ: ARTIK YAŞLANDIM, YOKSA DAĞLARDA OLURDUM’

Kürtlerin yürüttüğü mücadelenin ‘kendisinin de mücadelesi’ olduğunu vurgulayan Pilavaki, şöyle konuştu:  “Ben buraya size destek vermek için geldim. Mücadeleniz benim de mücadelemdir, çünkü düşmanımız aynı, kaderimiz aynı. Özgürlük için siz savaşıyorsunuz, ben ise sadece yazıyorum; tartışıyorum. Artık yaşlandım, yoksa dağlarda olurdum.”

Kıbrıs’ta yaşayan bir Kürdistanlı ise, kendilerinin de tecride karşı onurlu direnişin başarıya ulaşması için her türlü eylemlilik halinde olacaklarını vurguladı.

SARIKAYA: ÖNEMLİ OLAN HER ALANDA DİRENİŞİ BÜYÜTMEK

Kıbrıs’tan gelen ziyaretçilerin kendilerini sevindirdiklerini söyleyen eylemcilerden Mustafa Sarıkaya ise, açlık grevi direnişinin her geçen gün daha da yayıldığına dikkat çekti. Kürt halkının dostlarının desteğini önemli bulduklarını söyleyen Sarıkaya, Öcalan’a yönelik tecride karşı büyük bir karşı koyuşun olduğuna işaret etti.

Tecridin sadece Öcalan’a yönelik olmadığına vurgu yapan Sarıkaya, bütün bir halkın hedeflendiğini söyledi. Direnişin büyük bir fedakarlık gerektirdiğini ve zorlukları olduğunu söyleyen Sarıkaya, Kürt halkının bütün kazanımlarının altında büyük bir emek ve bedellerin olduğunun altını çizdi.

Kendilerinin ne olursa olsun kazanmak ve ‘tecrit belasını def etmek’ zorunda olduklarını söyleyen Sarıkaya, önemli olanın her alanda direnişi büyütmek olduğuna vurgu yaptı.

JİN-TV ÇALIŞANLARI DA MESLEKTAŞLARI İKE’Yİ YALNIZ BIRAKMADI

Öte yandan Jin-TV ile Yeni Özgür Politika çalışanları da Strasbourg’a gelerek, açlık grevi eylemcilerini ziyaret etti.

Basın emekçileri, eylemcilerden gazeteci Gülistan İke ile diğer kadın eylemciler Dilek Öcalan ve Nurgül Başaran’la da bir araya geldiler.

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemini bugün Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) üyesi bir grup gencin yanı sıra Almanya, Fransa ve İsviçre’den gelen yüzlerce Kürdistanlı da ziyaret etti.