KCDK-E: Reqa'nın özgürlüğü kutlu olsun!

KCDK-E, QSD güçleri tarafından Reqa'nın özgürleştirilmesini kutladı.

Yazılı açıklama yapan KCDK-E, "Türk devleti, DAİŞ, El Nusra ve ÖSO çeteleri ile yaptığı anlaşma sonucunda Cerablus ve El Bab şehirlerini ele geçirmişti. Bu anlaşmalı devir-teslim üzerine Tayyip Erdoğan, 'Minbic'e, Raqa'ya da yürüyeceğiz' demişti" hatırlatmasında bulundu.

'YİĞİTÇE SAVAŞTILAR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başından beri Rojava ve Kuzey Suriye'de El Kaide, El Nusra, Türkiye ve DAİŞ çetelerine karşı amansız bir savaş yürüten Kürt savaşçılar, bu tehditlere aldırmadan mücadelelerini sürdürmüş; 2016 yılının Mayıs ayında, YPG ve YPJ öncülüğündeki QSD, Reqa operasyonunu başlatmıştır.

DAİŞ işgali altındaki Reqa'nın özgürleştirilmesi için yürütülen operasyonlarda Kürt ve Arap halkı yüzlerce evladını şehit vermiştir. İnsanlık düşmanı katillere karşı yürütülen bu savaşta Alman, İngiliz, Fransız ve ABD'li onlarca enternasyonalist savaşçı da QSD'li güçler ile birlikte yiğitçe savaşmış ve şehit düşmüştür.

Bugün itibarıyla bu büyük kuşatma, QSD güçlerinin mutlak zaferiyle sonuçlanmış; insanlık düşmanlarının üç yıl boyunca bir zindana çevirdiği Reqa şehri ve halkı özgürleştirilmiştir.

'KDP İLE DEVRİMCİLİĞİN FARKINI GÖSTERDİ'

Tarihin trajik bir tesadüfü olarak büyük zafer, Güney Kürdistan'da KDP yönetiminin  Kerkük şehri ile ilçe ve köylerini Heşdi Şabi güçlerine teslim ettiği günün ertesine denk gelmiştir. Bu zafer aynı  zamanda ihanetçi, teslimiyetçi KDP önderliği ile, yurtsever-devrimci öncülük arasındaki farkı da açığa çıkarmıştır.

KDP yönetimi Kerkük'le birlikte Şengal'i de tek bir kurşun atmadan ve ikinci kez teslim ederken; Kürt halkının yiğit savaşçıları, direniş ve mücadeleyle Reqa'yı özgürleştirmiştir.

'BAŞKAN APO'YA KUTLU OLSUN!'

Bu özgürlük günü başta Rojava ve Kuzey Suriye olmak üzere tüm halkımıza ve insanlığa kutlu olsun. 

Bu kutlu gün; halkımızı ve savaşçılarımızı özgürlük bilinci, direniş ve mücadele kültürü ile eğiten ve bize bugünlerin yolunu açan  Başkan Apo'ya kutlu olsun!"

KUTLAMA ÇAĞRISI

KCDK-E, açıklamasının sonunda da şöyle dedi:

"Halkımızın ve ülkemizin özgürlüğü için  kanlarını ve canlarını feda ederek bu büyük günü bize armağan eden şehit ve gazilerimizi saygı ile selamlıyor; Avrupa'da yaşayan tüm halkımızı ve dostlarımızı, insanlıktan yana olan tüm demokratları bu özgürlük zaferini sokaklarda, büyük kutlamalar yapmaya çağırıyoruz. Gün özgürlük halayını büyütme günüdür!"