KCDK-E Maxmur’u sahiplenmeye çağırdı

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Türk devletinin Maxmur’a yönelik hava saldırısını kınayarak, Kürtleri mülteci kampı Maxmur’u sahiplenmeye çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, kampın BM’nin gözetimi ve denetimi altında olduğunu hatırlatarak, uluslararası güçlerin saldırıya sessiz kalmasını kınadı. Eşbaşkanlık, “BM ve uluslararası güçlerin sessiz kalması bu güçleri suça ortak ediyor” dedi.

Açıklamada, “Yine Güney Kürdistan yönetiminin gözü önünde ve bilgisi dahilinde gerçekleşen bu vahşi saldırıya sessizliği utanç vericidir” diye belirtildi.

Güney işgaliyle başlayan Türk devletinin saldırılarının doğrudan sivilleri hedeflediğini belirten KCKD-E, “Tüm dünyanın gözü önünde Kürt katliamını jenosidini hedefleyen Türk devletinin saldırıları sivilleri yerleşim yerlerinden göçertmeyi ve işgali hedeflemektedir” dedi.

Maxmur’a saldırı ile sivil halkın yaşamının tehdit edildiğini belirten KDCK-E, “yurtsever Kürt halkının ulusal birlik ruhuyla Maxmur’u sahiplenmeye, katliamı hedefleyen saldırıyı ve işgali her yerde alanlara çıkarak protesto etmeye” çağırdı.