KCDK-E: Frankfurt Newrozu için seferber olalım

KCDK-E, "Frankfurt Newrozu'nu ulusal birlik ve zafer Newrozu yapmak için seferber olalım" dedi.

KCDK-E, Newroz vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

"Newroz’da bu sene başta Amed olmak üzere dört parça Kurdistan'da ve yurt dışında Kürt halkı mesajlarını çok açık ve net bir biçimde verdi" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Devrimci Kawa’dan çağdaş Kawa Mazlum Doğan’a kadar Kürt halkı direnerek hep değer kazanmıştır. Bundan sonra da diz çökmeyeceğini, geri adım atmayacağını, çağımızın Dehak’ı olan diktatör faşist Erdoğan'ı 14 Mayıs'ta seçimde sandığa gömeceğini net bir biçimde ortaya koydu" denildi.

'ÖZGÜRLÜK DIŞINDA BİR YAŞAMI ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Kürt halkı hem coşkusuyla, hem sloganlarıyla Newroz’da çok açık mesajlar verdi. Hem Bakurê Kurdistan hem yurt dışındaki Newrozlar depremde yaşamı yitirenlere adadığımız Newroz'lardı.

Kürt halkı hem direnişi hem öfkesini hem de depremdeki halkımızın acısını en üst boyutta paylaştı. Kürt halkı Newroz'ları bir irade beyanına dönüştürerek ,sömürgeciliğe ve işgalcilere karşı Bakur, Başur, Rojava, Rojhilat ve yurt dışında ulusal bir birlik oluşturduğunu, herkesin kendi iradesini ve kimliğini tanıması gerektiğini sloganlarıyla haykırdığı gibi Önder Apo’nun özgürlüğünün, kendi özgürlüğü olduğunu bir kez daha ortaya koydu.  Aynı zamanda  uluslararası güçlere de 'Türk devletinin katliamcı politikalarına ortak olmayın, Kürt halkının iradesini esas alın' mesajı net bir biçimde verildi.  

Kimliğimiz ve özgürlüğümüz dışında bir yaşamı asla kabul etmeyeceğiz.

Kürt halkının Kürt kurumlarına ve Kürtlere yönelik mesajıysa  'Biz birliğimizi oluşturduk ve hiçbir koşulda geri adım atmayacağız, bedeli ne olursa olsun, biz Mazlumlar'ın ruhuyla direndik, direneceğiz ve sonuç alacağız' oldu. Nasıl ki Demirci Kawa o dönemin Dehak’ını yenilgiye uğrattıysa biz de çağdaş Kawa Mazlum Doğan'ın ruhuyla direnerek, çağımızın Dehak’ı olan diktatör Erdoğan’ı da yenilgiye uğratacağız. Bunun dışında sessiz kalan, düşmanın siyasetine onay veren yaklaşımları mahkûm ettik, edecegiz. Bu ihaneti hiçbir biçimde kabul etmeyeceğini açık bir biçimde gösterdi.

Ayrıca Kürt halkı bu Newroz'da ,14 Mayıs'ta yapılacak  seçimlerde faşizme, diktatörlüğe karşı demokrasi, özgürlük ve eşitlikten yana kararlılığını gösterdi.  Bu yıl mutlaka önder Apo’nun ve Kürt halkının özgürlüğünün başarılacağını bu Newroz'da ortaya koydu. Bu anlamda bu Newroz’a katılan milyonlara ve ortaklaşan herkese teşekkür ediyoruz.

FRANKFURT NEWROZU'NA ÇAĞRI

25 Mart’ta Frankfurt kentinde yapılacak Almanya Merkezi Newroz’unu çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın ruhu ile 50. Önderlik Newroz’unu ulusal birlik ve zafer Newrozu yapmak için seferber olalım. Bu Newroz'u Kurdistan halkının kazandığı, sömürgeciliğin ve isgalcilerin kaybettiği yılın başlangıcı yapmak için tüm gücümüzle çalışalım.

Almanya'da yaşayan bütün Kurdistanlılar,  dostları ile birlikte, kimse evinde kalmayacak şekilde Frankfurt Newrozu'nu Amed gibi Kürt halkının ulusal birlik, özgürlük ve eşitlik isteyen irade beyanına dönüştürme Newrozu yapmalı.

KCDK-E olarak 25 Mart'ta yapılacak Frankfurt Almanya Merkezi Newrozu'na  Bakur, Başur, Rojava, Rojhilatlı kadın, genç, Alevi, Êzidî, Müslüman, Hıristiyan, özgürlükten ve eşitlikten yana olan herkesi Mazlumlar'ın, Zekiyeler'in ruhu ile katılmaya çağırıyoruz."