Kartal: Türk devleti büyük panik içinde!

Aachen’deki Newroz etkinliğinde konuşan KONGRA-GEL Eşbaşkanı Kartal, ‘’sömürgeci Türk devleti, Kürdistan özgürlük hareketi kazanımları karşısında büyük panik içerisinde’ dedi.

Aachen Kürt Halk Evi tarafından organize edilen Newroz etkinliği, Kürdistan şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Etkinlikte bir konuşma yapan KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, Kürt halkının Newrozu’nu kutladı ve Newroz şehitlerini andı. Kartal konuşmasının devamında, geçmişten günümüze gelen Newroz direniş ruhunun bugün Efrin’de devam ettiğini belirtti.

Sömürgeci Türk devletinin Kürt halkının kazanımları karşısında büyük bir panik yaşadığını belirten Kartal, konuşmasını şöyle sürdürdü: Sömürgeci Türk devleti, Kürdistan Özgürlük hareketinin Ortadoğu’daki kazanımlarına karşı büyük bir panik içerisinde. Yaşadığı bu panikten dolayı şimdiye kadar Rojava Devrimine karşı elinden ne geldiyse yaptı. Türk devleti bütün imkanlarını kullanarak Kürt halkının moralini bozmak adına psikolojik bir savaş yürütmekte. Bu konuda halkımız bilmelidir ki dünya kamuoyunda halk nezdinde çok açık bir tablo var. Dünya halkları, emekçiler, demokratlar, kadınlar Efrîn direnişinin yanında yer alıyor.

Konuşmasında Türkiye ve Almanya ilişkilerine de değinen Kartal, Kürt halkı, Alman devletinin Kürt halkına karşı yürütülen baskılara öncülük yaptığını söyledi. Kartal, Almanya ile Türkiye’nin askeri ve siyasi işbirliğine dikkat çekerek, Kürt halkına karşı sürdürülen soykırım saldırılarına sessiz kalan ülkeleri eleştirdi.

Kartal, Kürt halkının etrafında örülen halkayı mücadele ederek kıracaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmalardan sonra, Newroz etkinliği kültürel aktivitelerle devam etti.