Karlstad’daki açlık grevine yoğun destek

İsveç’in Karlstad ilinde Kürdistanlıların Efrîn’le dayanışma amacıyla başlatıkları grev 3. gününe girereken destek de giderek büyüyor.

Sol Parti başta olmak üzere ilde bulunan İsveçli siyasi partilerin temsilcileri, çadırı ziyaret edip destek mesajları verirken İsveç medyası da açlık grevcilerin eylemlerine geniş yer veriyor.

İsveç Devlet Radyosu ve İsveç Devlet Televizyonu’ndan sonra yerel yayın yapan Radyo Värmland P4 da eyleme yer verdi ve açlık grevcileriyle söyleşiler yaptı.

ANF’ye açıklamalarda bulunan eylemcilerdem Mehmet Barzidi, eylemin hem İsveçli hem de Kürdistanlılardan yoğun ilgi gördüğünü diğer eylemlere kıyasla daha yoğun bir destek aldıklarını gözlemlediğini söyledi.

Türk devleti ve DAİŞ çetelerinin Efrîn’i işgal etmelerini teşhir etmek için eylemi gerçekleştirdiklerini belirten Barzidi, açlık grevcilerinin taleplerini “İsveç Hükümeti ve Avrupa Birliği’nin işgali açıkça kınamalarını, İsveç’in konseyin üyesi olarak Birleşmiş Milletleri derhal toplantıya çağırması ve işgalcilerin Efrin’den çıkarılması için girişimde bulunması” olarak sıraladı.

Barzidi, çadırı ziyaret eden İsveçli ve Kürdistanlıların Efrîn halkına maddi destek vermek için Hevya Sor’a bağışta bulunduklarını da söyledi.

Çadırın önünde zaman zaman toplanan Kürdistanlılar, konuşmalar yaparak ve sloganlar atarak işgali protesto ediyor ve dış dünyaya işgalin son bulması için somut girişimlerde bulunmaları çağrıları yapıyor.