Hüseyin Çelebi’nin babası Rıfat Çelebi yaşamını yitirdi

Kurdistani Halklar Federasyonu (FED-GEL) BW ve Bayern, PKK’nin öncü kadrolarından Hüseyin Çelebi’nin babası Rıfat Çelebi’nin vefatı nedeniyle Kürdistan halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

FED-GEL tarafından yapılan açıklamaya göre aynı zamanda Almanya’da Kurdistanlı Öğrenciler Birliği’nin (YXK) kurucusu olan şehit Hüseyin Çelebi’nin babası Rıfat Çelebi, bir süredir tedavi gördüğü Nürnberg’teki bir hastanede 21 Mayıs Pazar günü hayatını kaybetti.

FED-GEL, “Bütün halkımızı üzen kayıptan dolayı başta ailesi olmak üzere bütün sevenlerine ve Kurdistan halkına baş sağlığı diliyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Şehit Hüseyin Çelebi adına her yıl düzenlenen Edebiyat etkinliğinde gerçekleştirdiği konuşmasında Rıfat Çelebi gençlere seslenerek, ‘86 yaşındayım ve mezara kadar bu mücadelede yer alacağım. Siz de kendinize ‘ben kimim?’ diye sorun. Kimliğinize, dilinize sahip çıkın!’ demişti.

Bizler de ‘Sözümüzü tutuyoruz ve dünya döndükçe de tutmaya devam edeceğiz!’ diyerek kendisine sözümüzü yineliyor ve: ‘Ruhun Şad olsun!’ diyoruz.”

‘MEZARA KADAR BU MÜCADELEDE YER ALACAĞIM, BORCUMU ÖDEYECEĞİM'

Geçen yıl ekim ayı başında düzenlenen 29’uncu Hüseyin Çelebi Edebiyat Etkinliği’ne katılan Rıfat Çelebi, oğlunun mirasının takipçisi olacağını ve mezara kadar bu mücadelede yer alacağını şu sözlerle ifade etmişti:

“Biz yurtseverliği çocukluktan öğrendik. Hüseyin 7 yaşında iken onunla beraber savaş karşıtı bir eyleme katılmıştık. Hüseyin o zamandan beri hiçbir şeyden geri kalmadı. Cezaevine girdiğinde işkence yapmışlardı. Bacaklarındaki kemikler kırılmıştı, ama o bir gün bile vazgeçmedi (…) 86 yaşındayım ve mezara kadar bu mücadelede yer alacağım. Borcumu ödeyeceğim (…)  Kendinize ‘ben kimim’ diye sorun. Kimliğinize, dilinize sahip çıkın.”