Hannover’de Rojava devrimi kutlandı

Hannover kentinde Rojava Devrimi’nin 8’inci yıldönümü kutlandı.

Salzgitter, Hildesheim, Hameln, Stadthagen, Bad Fallingbostel, Celle, Nienburg, Wunstorf, Wolfsburg, Gifhorn, meclis, komün ve inisiyatiflerden yüzlerce kişi katıldı. PYD Eşbaşkanı Eyşe Hiso sesli mesajla katıldı.

Kutlamanın yapıldığı salona YPG, YPJ, TEV-DEM, PYD bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları, Rojava Devrimi sembolleri asıldı.
Orhan Kobane ve Hakime Yousef’in açılış konuşması ile başlayan kutlamada, saygı duruşu ile devam etti.

PYD Gençlik Komisyonu üyeleri ise aynı anda ellerinde YPG, YPJ flamaları ile Öcalan posterleri ile salona girdi.

Saygı duruşundan sonra PYD Gençlik Kolu üyesi Jiyan Dêrik bir konuşma yaptı.

Dêrik, “Kobanê’de başlayan devrim gençlerde yerini aldı, özgür bir vatan için binlerce gençlerimiz şehit olmuştur, onlar yaşamlarında bir çıra gibiydiler ve bugün bizim yaşamımızı aydınlatıyor” dedi.

Etkinlikte bir konuşma yapan PYD Ewropa’dan Axîn Gulo ise şunları söyledi: “Önder Abdullah Öcalan’ın 40 yıl mücadelesini bugün kutluyoruz. Sadece 19 Temmuz’da devrim başlamadı, biz binlerce şehit verdik ve onların zaferiyle bugünü kutlaya biliyoruz. Kürt halkı aslında ilk önce Qamişlo’da baş kaldırmıştır, devrimin ilk adımları orada atılmıştır.”

PYD Eş başkanı Eyşê Hiso ise kutlamaya sesli bir mesaj gönderdi.

“Rojava sistemini artık geride bıraktık ve Kuzey Suriye sistemine geçtik. Demokratik bir sistem kuruldu ve bu sistem DAİŞ’e karşı savaştı ve DAİŞ kaybetti” diyen Hiso, YPG, YPJ ve QSD’nin bütün dünyanın korktuğu DAİŞ’e karşı mücadele ettiğini ve Êzidî kadınların intikamını aldığını belirtti.

Kutlamada Şiyar ve Dijwar, Seyda Perinçek, Şerif Ömeri, Narîn Şêxê, Bavê Ronî, Ciwan Çewlig, K. Volkana Şoreşê, Zerdeştê Kal sahne aldı.

Kutlama halay ve sloganlarla sona erdi.